Το Κέντρο Πολιτισμού « Ιωλκός» , οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Η ΠΕΝΑ θα παρουσιάσουν το μυθιστόρημα της Γιώτας Κούγιαλη « ΑΠΟΨΕ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ;». Η παρουσίαση θα γίνει σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 9.00 μ.μ., στο αρχοντικό Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο.
Με τη Γιώτα Κούγιαλη θα συνομιλήσει η συγγραφέας και δρ. αφηγηματολογίας Μαγδαληνή Θωμά. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ντία Μουτσινά, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός».
Η Βολιώτισσα συγγραφέας στο νέο της βιβλίο μιλάει για τη ζωή στις παιδοπόλεις, για τη δεκαετία του εξήντα με τις πολιτικές αναταράξεις, για πόθους και για πάθη. Η αφήγησή της κινείται σε τρεις παράλληλους κόσμους. Ο ένας είναι ο μικρόκοσμος των Παιδοπόλεων. Ο άλλος, είναι ο μεγάκοσμος της πατρίδας μας, της Ελλάδας που βίωνε την ταραγμένη δεκαετία τού ’60. Ο τρίτος είναι και ο ευρύτερος, αυτός της παγκόσμιας σκηνής με όσα συγκλονιστικά συνέβαιναν.
Η Γιώτα Κούγιαλη γεννήθηκε στο Προμύρι Μαγνησίας και ζει στο Βόλο. Εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης. Υπήρξε συνεργάτρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και παραγωγός λόγου της εκπομπής «Ιστορίες πίσω από τις ιστορίες» στην ΕΡΤ Βόλου. Έχει δημιουργήσει τον ιστότοπο vivliovolos.gr όπου συγκεντρώνει προσωπογραφίες Μαγνησιωτών συγγραφέων. Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕΒΙΜΑΣΥ).
Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έναντι του covid 19 . Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6978 873637 και 6944 478675
Παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Κούγιαλη “Απόψε τι βλέπεις γύρω σου;”
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
































