Παρουσίαση του βιβλίου της Μάγιας Μποντζώρλου «Το Όνειρο»

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ξενία»

Το βιβλίο της Μάγιας Μποντζώρλου με τίτλο «Το Όνειρο» θα παρουσιαστεί στον Βόλο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ξενία» στο Βόλο με τη διοργάνωση του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, του βιβλιοπωλείου «Πένα» και των εκδόσεων Λιβάνη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν  η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά και η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Την εκδήλωση  θα συντονίσει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Σοφία Κανταράκη.

Το βιβλίο «Το Όνειρο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη  είναι ένα μυθιστόρημα με δράση και ανατρεπτική πλοκή, ένα ψυχολογικό θρίλερ,  που περιλαμβάνει εσωτερικές διεργασίες στην αναζήτηση της ταυτότητας των ηρώων και ταυτόχρονα εξωτερικές δράσεις που υφαίνουν τις εξελίξεις κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Με κεντρικό ήρωα ένα διάσημο ζωγράφο, τον Τζορντάνο, που κατάγεται από πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια η ιστορία ξεκινά με την επιστροφή του στο αγαπημένο του νησί όπου συναντά φίλους και την παλιά του σύντροφο τη Δάφνη. Η ηρεμία της καθημερινότητας θα ανατραπεί από μια ξαφνική καταιγίδα και τον εντοπισμό σε ερημική ακτή μιας μισοπεθαμένης γυναίκας που θα εξαφανιστεί μυστυριωδώς για να εμφανιστεί αργότερα στη ζωή του ως γυναίκα – σωσίας μιας άλλης που φέρεται να είχε αυτοκτονήσει πολλά χρόνια πριν… Σκιές και απειλές από αόρατους δολοφόνους, σκηνές και στιγμές που ανατρέπουν απειλητικά την καθημερινότητα και ένα μέλλον απροσδιόριστο που κουβαλά μνήμες αδιευκρίνιστες του παρελθόντος..

Η Μάγια Μποντζώρλου γεννήθηκε στο Βόλο. Είναι μαθηματικός και εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά στην Ελλάδα και την Αυστραλία (Νέα Αριάδνη, Βίγλα, Πλώρη, Μακρινίτσα Μαγνησίας, Έλευσις, Αντίποδες – Μελβούρνη). Μεταφράσεις της λογοτεχνικών κειμένων από τα αγγλικά και δοκίμιά της έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και λογοτεχνικά περιοδικά. Το ποιητικό της έργο έχει παρουσιαστεί από το Δήμο Βόλου και τη Ελληνική Ραδιοφωνία. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Πειρασμός» εκδόσεις Γραφή- Βόλος και «Φρέγιο» εκδόσεις Ώρες – Βόλος καθώς  τα θεατρικά έργα «Το Σπίτι με τ΄Αστέρια» Εκδόσεις Γραφή – Βόλος, και «7 θεατρικά μονόπρακτα» Εκδόσεις Όστρια – Αθήνα. Επίσης έχει γράψει τις ποιητικές συλλογές  Όνειρο, Φεγγαφωτο και Χαρταετός, τα θεατρικά έργα Ανεμώνες του Σεπτέμβρη, το Τριαντάφυλλο του Νότου και Μποέμ καθώς και το μυθιστόρημα μυστηρίου  Το Τριαντάφυλλο του Νότου και Ταραντούλα. Έχει τιμηθεί με το Α΄ βραβείο στον Διαγωνισμό Θεατρικό Μονόπρακτου 2009 και του λογοτεχνικού περιοδικού Αντίποδες για το μονόπρακτο Η χήρα καθώς επίσης το Β΄Βραβείο στο Διαγωνισμό Ποίησης 2009  επίσης του περιοδικού Αντίποδες  για το ποίημα «Ταξιδιάρικα Πουλιά».

Σημειώνεται ότι ο χώρος της βεράντας του ξενοδοχείου «Ξενία» Βόλου θα διατεθεί για όσους δεν έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορωνοιό.