Παρουσιάστηκε το Θεατρικό Ημερολόγιο του 2024

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά διοργάνωσε το Τ.Α.Σ.Ε.Η. (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στο Εθνικό Θέατρο στη Σκηνή Παπαδάκη – Ρεξ, με αφορμή την νέα έκδοση του Θεατρικού Ημερολογίου 2024 που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα.

Την λαμπερή βραδιά, που ήταν αφιερωμένη στη Χρυσή Δεκαετία του ’60, ακριβώς όπως και το φετινό θέμα του Ημερολογίου, επιμελήθηκε και παρουσίασε με πολύ φροντίδα ο Μάκης Δελαπόρτας.

Την παρουσίαση προλόγισαν ο Πρόεδρος των Σ.Ε.Η. – Τ.Α.Σ.Ε.Η. Σπύρος Μπιμπίλας, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Βενετσάνος και η Διευθύντρια των Εκδόσεων Άγκυρα κα. Αναστασία Παπαδημητρίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ελληνικού κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ένα υπέροχο και νοσταλγικό ταξίδι σε αυτή την όμορφη δεκαετία είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Εθνικού Θεάτρου, μέσα από αφηγήσεις, αναμνήσεις και διαχρονικά τραγούδια αλλά και ιδιαίτερες συγκινητικές στιγμές και highlights…

Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετείχαν όπως : ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Νικολέττα Βλαβιανού, ο Γιώργος Γαλίτης, η Φωτεινή Δάρρα, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Χίλντα Ηλιοπούλου, η Βίκυ Κάβουρα, ο Θάνος Καληώρας, η Ελένη Καρακάση, η Ελένη Καστάνη, η Κωνσταντίνα, ο Αντώνης Λουδάρος, η Δανάη Λουκάκη, ο Χρήστος Μάντακας, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Σταύρος Νικολαΐδης, ο Παναγιώτης Πετράκης, ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ο Στράτος Τζώρτζογλου, η Τάνια Τρύπη και η Κατερίνα Τσάβαλου.

Οι κ.κ. Κλειώ Δενάρδου και  Ζωζώ Σαπουντζάκη λάμπρυναν τη βραδιά με τις εμφανίσεις τους, χαρίζοντας στο κοινό ξεχωριστή συγκίνηση, ενώ συνόδευσαν μουσικά ο μαέστρος Κωνσταντίνος Παγιάτης με την ορχήστρα του.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν προσωπικότητες από την πολιτική σκηνή της χώρας, από τον καλλιτεχνικό χώρο, άνθρωποι του πολιτισμού, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από την Περιφέρεια και το εξωτερικό, αλλά και απλοί θεατές, λάτρεις του θεάτρου και νοσταλγοί μιας άλλης εποχής.

Ενδεικτικά παρευρέθηκαν:

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου,  ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ξυνή, κ. Σοφοκλής Ξυνής και ο διευθυντής του αθλητικού τομέα του Ομίλου Ξυνή κ. Αντώνης Γλύκας, ο πολιτικός και νομικός Κωνσταντίνος Πλεύρης και η ηθοποιός Τζώρτζια Σιακαβάρα, η Τένια Μακρή, η Μέλπω Ζαρόκωστα, η Μαρία Ιωαννίδου και ο Δημήτρης Κρητικός , ο Όμηρος Ευστρατιάδης, η Γωγώ Ατζολετάκη, ο Χρήστος Φωτίδης,  η Μαίρη Ραζή, ο Γιώργος Γεωργίου,  η Νάντια Καραγιάννη κ.α., ενώ από το ΔΣ του ΤΑΣΕΗ έδωσαν το “παρών” ο Νίκος Καραγιώργης, η Κατερίνα Ζαχαριουδάκη αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Ζαχαρίας Ρόχας και τα μέλη του ΔΣ του Σ.Ε.Η. Νίκος Αναστασόπουλος και Νίκος Τουρνάκης,  κ.α..

Στο φινάλε της όμορφης βραδιάς, βρέθηκαν επί σκηνής και τραγούδησαν όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, με την υπόσχεση στον κόσμο να διοργανωθούν νέες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις του νέου Θεατρικού Ημερολογίου, έπειτα από ζήτηση του κοινού, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στους σκοπούς του ΤΑΣΕΗ.

Φωτογραφίες : Θάνος Γεωργίου (www.facebook.com/thanos.georgiou1 )

Επιμέλεια κειμένου : Κατερίνα Ζαχαριουδάκη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.