Παρουσιάζεται η επετειακή μονογραφία του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Την Δευτέρα 5 Ιουλίου στον κήπο του Ξενία Βόλου

Παρουσιάζεται η επετειακή μονογραφία του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου , την Δευτέρα 5 Ιουλίου στον κήπο του Ξενία Βόλου. Πρόκειται για μια δίπτυχη δράση, που το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου συμμετέχοντας στον εορτασμό και τον αναστοχασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, μεταξύ άλλων σχεδίασε με ιστορικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αφιερωματική αυτή μονογραφία του Λ.Ε.Β. με τίτλο «Μικρό δοξαστικό σε άγνωστες ηρωίδες της Επανάστασης του 1821: Η Μεσολογγίτισσα Τασούλα Γυφτογιάννη», παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση την προσεχή Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 και ώρα 8.30 στον κήπο του Ξενία Βόλου. Η παρουσίαση της μονογραφίας θα γίνει από την ιστορικό Βασιλική Λάζου, διδάσκουσα στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και τη συγγραφέα Μαρία Σπανού. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Mαρία Μπακαδήμα-προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Αιτωλοακαρνανίας, η οποία έχει συγγράψει και το εισαγωγικό κείμενο στην εν λόγω έκδοση. Θ’ απαγγείλει ο σκηνοθέτης Γιάννης Τράντας και θα προβληθεί ολιγόλεπτο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Η νύχτα της Εξόδου – Το Μεσολόγγι δεν ήταν μια τυχαία πόλη» (Polis Production 2021). Χορηγοί: ΜΕΤΚΑ-MYΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Γιώργος Γκέκος, Αντώνης Γκρέκας .
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα ασφαλείας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.