Παρουσιάζεται «Η κόρη της Μαρίας Κάλλας»

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Κέντρο «Θεατρίνη»

Το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη» και οι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Συμεωνίδου, «Η κόρη της Μαρίας Κάλλας», παρουσία της συγγραφέως, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη» (Πλάτωνος 2O, Βόλος), την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2O22 στις 19:30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μαρίτα Παπαρούση, Καθηγήτρια του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Νίκος Χανιωτάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Θα συντονίσει ο Aντώνης Aντωνίου, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης ΠΕ Μαγνησίας, ποιητής

Βιογραφικό

Η Γεωργία Συμεωνίδου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1961. Το 1982 τελείωσε τις σπουδές της στην Παιδαγωγική Ακαδημία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1983 διορίστηκε στην Κομοτηνή όπου παρέμεινε ως δασκάλα Ειδικής Αγωγής μέχρι το 2011 που μετατέθηκε στον Βόλο. Στην Κομοτηνή συμμετείχε ως ερασιτέχνης ηθοποιός στη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Ροδόπης. Στις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη έγραψε τα χορικά, το 2008, στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, ανέβηκε το πρώτο θεατρικό της έργο με τίτλο «Μαρία Κάλλας PrimadonnaAssoluta» και το 2011 το δεύτερο με τίτλο «ThisisGreece». Την ίδια περίοδο συνεργαζόταν με την εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» ως αρθρογράφος.
Στον Βόλο και ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Κλοσάρ», από το 2013 έως το 2019 έγραψε, σκηνοθέτησε και παρουσίασε στο θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής» και στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» τα θεατρικάέργα: «ThisisGreece: Στον λάκκο των λεόντων», «Κ. Π. Καβάφης: Επάγγελμα γραφεύς», «Κότες» και «Η Πηνελόπη αλλιώς». Την ίδια περίοδο ανέβηκαν στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής οι «Κότες» και δύο ακόμη θεατρικά της: «ThisisGreeceS.O.S.» και η «Μαύρη γάτα». Το 2020, από τις εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης» εκδόθηκε το βιβλίο της «Η κόρη της Μαρίας Κάλλας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.