Παρουσιάζεται σήμερα στον Βόλο το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Συνομιλίες»

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 8 το βράδυ θα παρουσιαστεί στο Αχίλλειο από τον Όμιλο Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Βόλου το βιβλίο «Συνομιλίες» του Νίκου Καζαντζάκη – Πιέρ Σιπριό.
Πρόκειται για την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Καζαντζάκης στον Γάλλο δημοσιογράφο και συγγραφέα Πιέρ Σιπριό το 1957, λίγους μήνες πριν από το θάνατό του και που μεταδόθηκε σε επτά εκπομπές από τον Εθνικό Σταθμό της Γαλλικής ραδιοφωνίας και δημοσιεύτηκε αργότερα από τον Πιέρ Σιπριό σε αυτοτελή τόμο, όπως αναφέρει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου που μετέφρασε άψογα η Δρ Μαρία Φλετορίδου και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Στο βιβλίο αυτό που του προσέδωσε ο Όμιλος τον άτυπο τίτλο «Το Κύκνειο Άσμα του Νίκου Καζαντζάκη», ο μεγάλος συγγραφέας μιλάει εκ βαθέων για τη ζωή του και την Τέχνη του, για το όραμά του, την γενέθλια Κρήτη και την Ελλάδα του, για την θρησκεία και την πίστη. Και μιλάει με ανεξικακία για τους επικριτές του και τους αρνητές του και τους ομοτέχνους του, που συγκινεί, ενθουσιάζει, τέρπει και ευφραίνει τον αναγνώστη του, που δεν λέει ν’ αφήσει το βιβλίο απ’ τα χέρια του.
Την παρουσίαση αυτού του «Κύκνειου Άσματος» του Νίκου Καζαντζάκη θα συντονίσει ο Πρόεδρος του ομίλου Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Βόλου, Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Και θα μιλήσουν οι εκπαιδευτικοί: Κική Δανιηλίδου, Σέρυ Δεληγιάννη, Βασιλική Μελισουργού, Λεωνίδας Χριστοδουλίδης, Ιωάννης Κουϊνάκης, Λιλή Τσουρνάβου – Κουτσορίζωφ, Ιατρός – συγγραφέας και η μεταφράστρια του βιβλίου Δρ Μαρία Φλετορίδου, σχολικός σύμβουλος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί : Αμαλία Γκιζά, Βασίλης Μητσάκης.
Η εκδήλωση θα κλείσει με κρητικούς χορούς και λύρα από την Κρητική αδελφότητα Βόλου, το Αρκάδι.
Την εκδήλωση αυτή στηρίζουν: Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκος Καζαντζάκης {ΔΕΦΝΚ} με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Βόλου, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών (ΕΘΕ), τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), η Κρητική Αδελφότητα Βόλου το ΑΡΚΑΔΙ και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων Βόλου (ΚΕΒΙΜΑΣΥ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.