Παρουσιάζεται σήμερα στον Βόλο το βιβλίο του Βασίλη Κολώνα

«Σμύρνη [1870-1922] Πόλη και αρχιτεκτονική. Η συμβολή των Ελλήνων»

Σήμερα Τέταρτη 27 Μαρτίου και ώρα 18.30 θα γίνει στο ΤΕΕ Μαγνησίας ανοικτή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «ΣΜΥΡΝΗ [1870-1922] Πόλη και αρχιτεκτονική. Η συμβολή των Ελλήνων», του Βασίλη Κολώνα, ομότιμου Καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο University Studio Press. Την διοργάνωση στηρίζουν επίσης το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, ΙΩΝΕΣ.
Το βιβλίο που θα παρουσιαστεί, αποτελεί προϊόν ενδελεχούς και πρωτότυπης έρευνας, που ξαναζωντανεύει την πόλη της Σμύρνης, μέσα από την αρχιτεκτονική, αδιάψευστο μάρτυρα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής της ακμής, με το Ελληνικό στοιχείο να πρωταγωνιστεί.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν Χρύσα Δραντάκη Δρ Κοινωνιολογίας της Τέχνης Θεοκλής Καναρέλης, Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ιωάννα Λαλιώτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο συγγραφέας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Τζούλια Τσαλίκη, Αρχιτέκτων, Γενική Γραμματέας ΣΑΔΑΣ- Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι των φορέων, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, κ. Δημήτρης Ξυνομηλάκης και η Πρόεδρος των ΙΩΝΩΝ κ. Αργυρώ Κοπάνου – Μάμαλη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Νιόβη Κωστοπούλου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αργυρώ Κοπάνου (σαντούρι) και Μιχάλης Μπέρμπερης (λαούτο – φωνή).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.