Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο «Σταύρος Βασαρδάνης»

«Ο Κένταυρος του Τουρισμού και του Πολιτισμού»του Χρήστου Αγιώτη

Σ’ ένα συμβολικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Σταύρο Βασαρδάνη (1913-1992) παρουσιάζεται το ομώνυμο βιβλίο «Σταύρος Βασαρδάνης – Ο Κένταυρος του Τουρισμού και του Πολιτισμού» σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 8.30 το βράδυ, στον κήπο του ξενοδοχείου «Ξενία» Βόλου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Λύκειον των Ελληνίδων Βόλου και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Υποστηρίζεται από τις εκδόσεις ΗΒΗ.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο γνωστός Βολιώτης εκδότης, Χρήστος Αθ. Αγιώτης, ο οποίος επιμελήθηκε το ογκώδες αρχειακό υλικό της οικογένειας Βασαρδάνη και έφερε σε πέρας μια επίπονη εργασία, αποτυπώνοντας τη ζωή, τη δράση και το όραμα του ανθρώπου, ο οποίος, στο διάστημα 1950-1990, υπηρέτησε την ανάπτυξη και ανάδειξη του Πηλίου και της Μαγνησίας, αφήνοντας με το πλούσιο έργο του ανεξίτηλο στίγμα στον τόπο μας.

Στην εκδήλωση, για το βιβλίο του Στ. Βασαρδάνη θα μιλήσουν η ανιψιά του, φιλόλογος Βέρα Βασαρδάνη και ο συγγραφέας. Θα προλογίσει η Μαρία Σπανού – πρόεδρος του ΛΕΒ και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται η κόρη του τιμώμενου Τατιάνα Βασαρδάνη – Κουράκη, πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Χανίων καθώς και μέλη της οικογένειάς της.

Η μελέτη για τον Στ. Βασαρδάνη του Χρήστου Αθ. Αγιώτη, εκτός από το προσωπικό αρχείο του βιογραφούμενου, βασίζεται στο αρχείο του Τουριστικού Οργανισμού Μαγνησίας (ΤΟΜ) και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ- Μαγνησίας) αλλά και σε χιλιάδες δημοσιεύματα τουριστικού και πολιτιστικού χαρακτήρα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Ξεκινά με την προϊστορία του «τουρισμού» (1800-1900) στο Πήλιο και καταλήγει με τον θάνατο του Βασαρδάνη τις πρώτες ημέρες του 1992. Περιέχονται επίσης στα παραθέματα του βιβλίου οι ομιλίες του στο τοπικό ραδιόφωνο, άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, τα βιβλία και τα δημοσιεύματά του στον Τύπο, καθώς σπάνιο φωτογραφικό υλικό της εποχής. Ολοκληρώνεται με ονοματολογικό ευρετήριο όλων των εμπλεκομένων με τον πολιτισμό και τουρισμό του Πηλίου.
Το βιβλίο είναι μεγάλου μεγέθους, 260 σελίδων και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΒΗ – βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ (Π. Μελά 25β, Βόλος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.