Παρουσιάζεται στην Αθήνα το βιβλίο της Βολιώτισσας Γιώτας Κούγιαλη «Κλεφτά επιστρέφουν»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο IANOS Café, στην οδό Σταδίου 24 θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Βολιώτισσας Γιώτας Κούγιαλη «Κλεφτά επιστρέφουν», την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ..
Θα μιλήσουν η συγγραφέας του βιβλίου και ο Επίκουρος Καθηγητής Αστικής Λαογραφίας στο ΕΚΠΑ Γιώργος Κούζας. Συντονίζει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Θεοδόσης Μίχος. Η Γιώτα Κούγιαλη θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η συγγραφέας μας μεταφέρει στις αρχές του εικοστού αιώνα στα Λεχώνια Βόλου. Στο επιβλητικό αρχοντικό τους ζει η οικογένεια του πάμπλουτου Νικόλαου Κόντου. Σε διάστημα δύο χρόνων πεθαίνουν τα τρία από τα πέντε παιδιά του από φυματίωση, σύντομα και ο ίδιος από τη λύπη του. Άλλοι αποδίδουν τους ξαφνικούς θανάτους σε οικονομικά συμφέροντα, άλλοι ισχυρίζονται ότι η οικογένεια ξεκληρίστηκε από το σαμιαμίδι που έπεσε στο γάλα τους, πολλοί υποστηρίζουν ότι όποιος έχει ιδιοκτησιακή σχέση με το «καταραμένο» αρχοντικό πεθαίνει ή παθαίνει.
Από το 1908 μέχρι το 1927, μεταφερόμαστε στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στα σανατόρια του Νταβός, στη Νέα Υόρκη. Η φυματίωση και η ισπανική γρίπη ανατρέπουν τις ζωές των ηρώων και δίνουν άλλη διάσταση στα πάθη, τα συμφέροντα, σε μεγάλους έρωτες και ορμές ανεξέλεγκτες.
Η Άντα, υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με θέμα τους αστικούς μύθους, αναλαμβάνει να ερευνήσει την ιστορία για «το ροζ σπίτι με το σαμιαμίδι». Η διατριβή της προχωράει με πολλά προβλήματα, το ίδιο και η προσωπική της ζωή.
Κλεφτά επιστρέφουν οι πρόγονοι. Το ερειπωμένο αρχοντικό περιμένει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.