Παρουσιάζεται στον Βόλο το νέο μυθιστόρημα της Αρτ. Παπανδρέου «Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή»

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου με την υποστήριξη πολλών Συλλόγων και Σωματείων του Βόλου

Το βιβλίο με τίτλο “Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη με την υπογραφή της βολιώτισσας Αρτέμιδος Παπανδρέου θα παρουσιαστεί στον Βόλο, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Παρκ”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι : Χριστίνα – Μαρία Λαμπροπούλου Οικονομολόγος – Αντιπρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και Δήμητρα Αλαμάνου – Καραγκούνη – πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου. Την εκδήλωση,  που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Την παρουσίαση βιβλίου υποστηρίζουν : ο 1ος Σοροπτιμισιτκός Όμιλος Βόλου, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου “Θέτις”, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Θηλέων Βόλου, ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου “Άγιος Ιωσήφ’, ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν.Ιωνίας Μαγνησίας “Ίωνες” .

Το βιβλίο “Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή” διατρέχει την ιστορία της Ελλάδας από τις αρχές του περασμένου αιώνα, με τους πολέμους και τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που καθόρισαν τα όρια της χώρας και του κόσμου παράλληλα με τις ζωές ανθρώπων που μέσα από τους κεντρικούς ήρωες αποκτούν οντότητα που αφορά στην ιστορία του Βόλου, του Πηλίου και της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα η συγγραφέας αναδεικνύει την ιστορία και την πορεία τριών οικογενειών με κοινή καταγωγή το βουνό των Κενταύρων, όπως πορεύονται το δρόμο τους στο ξεδίπλωμα της Ιστορίας της Ελλάδας χτίζοντας τη ζωή τους μέσα από έρωτες, γάμους, βαφτίσια, γλέντια και χαρές, μα και λύπες, προδοσίες και ίντριγκες ενώ γύρω τους μαίνονται πόλεμοι, εκστρατείες, δικτατορίες, κατοχή, πείνα, στερήσεις… Πρόκειται για ένα βιβλίο που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και πρόσωπα, γνωστοποιώντας στους νεότερους και θυμίζοντας στους παλαιότερους πράξεις της Ιστορίας που ίσως να λησμονήθηκαν.

Η Άρτεμις Παπανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο, όπου ζει και εργάζεται στην τεχνική εταιρεία που έχει ιδρύσει με τον σύζυγό της. Έχει δυο γιούς και δυο εγγόνια. Μετρά τρία μυθιστορήματα στο ενεργητικό της : «Ίσκιοι στο φως», εκδόσεις Μ. Σιδέρη, Ιούνιος 20202, το οποίο απέσπασε Α’ Έπαινο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του συλλόγου «Λίνος» για εκδόσεις βιβλίων 2019 – 2020, «Ένα χαμόγελο στον ουρανό», εκδόσεις Μ. Σιδέρη, Οκτώβριος 2018, Β’ Βραβείο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του συλλόγου «Λίνος» για εκδόσεις βιβλίων 2018 – 2019.

Το νέο της βιβλίο «Δάφνες, προδοσία και λευκή κλωστή» αποτελεί επανέκδοση του πρώτου βιβλίου της με τίτλο «Πηλιορείτικο γαϊτανάκι», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μολύβι το 2016, με το οποίο έλαβε μέρος στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού κι Εφηβικού Βιβλίου στον Βόλο καθώς περιέχει πολλά λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία. Η συγγραφέας έχει παρουσιάσει ως ομιλήτρια αρκετά βιβλία, νέων κυρίως συγγραφέων, τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στην Αθήνα και συμμετέχει με κείμενά της στην Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων (έκδοση 2019) και στα τεύχη της Πνευματική Λάρισας (εκδόσεις 2020, 2021, 2022).

Η Άρτεμις Παπανδρέου είναι μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ), της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ) καθώς επίσης και του Συλλόγου Λόγου – Τέχνης – Μουσικής «Λίνος» και είναι πρόεδρος Σωματείου “Ελληνική Μέριμνα Βόλου” που συνδράμει την κακοποιημένη γυναίκα, τη μητέρα και τα παιδιά της που έχουν ανάγκη στέγης, τροφής, περίθαλψης, υποστήριξης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις Μιχ.Σιδέρη και το βιβλιοπωλείο ‘Πλαστελίνη”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.