Παρουσιάζεται στον Βόλο το βιβλίο “Κιμωλία” του Δημήτρη Κωστόπουλου

Αύριο, Παρασκευή 8 Απριλίου 7μ.μ. στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς

Το βιβλίο “Κιμωλία” του Δημήτρη Κωστόπουλου που διαδραματίζεται στη Νέα Ιωνία Βόλου και στη Λέρο, θα παρουσιαστεί στον Βόλο, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση που διοργανώνουν το Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Βόλου “ΙΩΝΕΣ”, το βιβλιοπωλείο “Πλαστελίνη” και οι εκδόσεις ‘Αλεξάνδρεια”. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Το βιβλίο “Κιμωλία” αναδεικνύει μια πολυπρόσωπη και μακροχρόνια ιστορία που ξεκινά στις 18 Απριλίου του 1938, Δευτέρα του Πάσχα για τους Ιταλούς, Μεγάλη Δευτέρα για τους Έλληνες, στην κεντρική πλατεία της Λέρου όταν ο Αποστόλης Νταλαρής, ψαράς στο επάγγελμα, μαχαιρώνει χωρίς φανερό λόγο τον υπολοχαγό Σαλβατόρα Μπονάνο. Η ιστορία φαίνεται με αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά δεν είναι μόνον αυτό καθώς απλώνεται σε θάλασσες και κράτη, σε δύο πολέμους ( ο ένας Παγκόσμιος και ο άλλος εμφύλιος) σε μια δικτατορία και σε ένα νησί όπου καταλήγουν οι δύσκολες διαδρομές του έρωτα, οι χαρές και οι λύπες των ηρώων. Από την Αλεξάνδρεια στο Ταϊγάνο της θάλασσας, του Αζόφ και από τη Σικελία στο Χαλέπι της Συρίας. Από τη Νέα Ιωνία Βόλου στη Νέα Ιωνία της Αθήνας και από τα Εξάρχεια στη Ζάκυνθο.

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος γεννήθηκε στο Περιστέρι όπου και εργάστηκε ως καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση. Σπούδασε στην Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Ωκεανογραφίας στην ίδια Σχολή και Διδακτορικού Χωροταξίας στο Ε.Μ.Π. Διετέλεσε ενεργό μέλος της ομάδας εργασίας του παιδαγωγικού ινστιτούτου για την εισαγωγή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Μέση Εκπαίδευση.
Συνεργάστηκε με έντυπα του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου ενώ διετέλεσε μέλος στη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού “Νέα Οικολογία”, συνεργάτης στις εφημερίδες Πρώτη , Ελευθεροτυπία, Καθημερινή και στα περιοδικά “Σύγχρονη Εκπαίδευση”, “Ιστορικά Θέματα”, “ The Books Journal”. Στο ραδιόφωνο “Δίαυλος 10” ήταν για δυο χρόνια παραγωγός και παρουσιαστής της εκπομπής “Οι δρόμοι της αγάπης είναι νυχτερινοί” .
Βιβλία του είναι η ποιητική συλλογή “Τα Δίπροκα” εκδ Δίπτυχο, “Βαλκάνια:Η Οικογεωγραφία της Οργής” εκδ Στοχαστής, “Ο Νταβέλης στο Σικάγο . Το Γουέστερν της Ανάπτυξης”, εκδ Ευώνυμος, η συλλογή
διηγημάτων “Ο Φονέας και ο φονιάς” εκδ Κέδρος και τελευταίο το μυθιστόρημα του “Η Κιμωλία” εκδ Αλεξάνδρεια.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα ασφαλείας : υποχρεωτική χρήση μάσκας και επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.