Παρουσιάζεται στον Βόλο το βιβλίο της Μεταξίας Φιλιππάτου «Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο με μια βαλίτσα όνειρα»

Το μυθιστόρημα της Μεταξίας Φιλιππάτου με τίτλο «Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο με μια βαλίτσα όνειρα» παρουσιάζεται στον Βόλο και ειδικότερα στο πατάρι του βιβλιοπωλείου ΗΛΙΟΣ – εκδόσεις ΗΒΗ (Π. Μελά 25β – Ερμού) το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 6.30μ.μ.

Το μυθιστόρημα αυτό αναφέρεται στο μεταναστευτικό κύμα των Ελλήνων προς την Αίγυπτο στο τέλος του 19ου αιώνα. Το έργο είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της προγιαγιάς της συγγραφέα, που ως χήρα με τέσσερα παιδιά από ένα χωριό της Κέρκυρας, αποφάσισε να εγκατασταθεί οικογενειακά στην Αίγυπτο. Στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται ο αγώνας μιας γυναίκας που είναι μάνα και πατέρας μαζί, με μοναδικά εφόδια την αγάπη και το αίσθημα ευθύνης προς τα παιδιά της, αλλά συγχρόνως με την ελπίδα για τη ζωή και τα απρόσμενά της.

Φιλοδοξία της συγγραφέα είναι να προσθέσει ένα ακόμη πετραδάκι στην μεταναστευτική ιστορία του ελληνισμού. Η ιστορία αυτή ταυτίζεται με τις ιστορίες των πηλιορειτών την ίδια ακριβώς εποχή στον ίδιο ακριβώς τόπο, την Αίγυπτο των Ελλήνων! Γι’ αυτό και θα συγκινήσει αλλά και ενδιαφέρει το αναγνωστικό κοινό του τόπου μας.

Η Μεταξία Φιλιππάτου γεννήθηκε στο Κάιρο και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ST. Clare’s College στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1962 και δούλεψε σε ιδιωτικά σχολεία και εταιρείες διδάσκοντας Αγγλικά και επιβλέποντας μελέτες και προσφορές επιχειρήσεων προς την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια «Μάνα Αγαπημένο μου Παιδί!» αφορά την μητέρα της και τα παιδικά της χρόνια στην Αίγυπτο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα και η εκπαιδευτικός Κατερίνα Στέφου η οποία θα διαβάσει και κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.