Παρουσιάζεται στον Βόλο το βιβλίο της Βικτώριας Σαμπετάι «Ματθίλδη Α 8428- Άουσβιτς»

Οι εκδόσεις ΗΒΗ πραγματοποιούν την πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βικτώριας Σαμπετάι «Ματθίλδη Α 8428- Άουσβιτς» την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Ήλιος» στην οδό Παύλου Μελά 25β και Ερμού στον Βόλο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, ο αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μιχάλης Σαμπετάι και η συγγραφέας.

Για το βιβλίο

Ονομάζομαι Ματθίλδη Μιζάν, γεννήθηκα στην Κέρκυρα στις 27 Ιουλίου 1921 και ήμουν μάρτυρας στο μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρώπινης ιστορίας. Τον Σεπτέμβριο του 1943, έπειτα από μια μακρά ιταλική κατοχή, το νησί πέρασε στον έλεγχο της Ναζιστικής Γερμανίας. Τον Ιούνιο του επόμενου έτους οι Γερμανοί εξανάγκασαν τον εβραϊκό πληθυσμό του νησιού να μπει σε ανοιχτά πλοιάρια με άγνωστο προορισμό. Ανάμεσα τους βρισκόμουν κι εγώ με ολόκληρη την οικογένειά μου. Έτσι άρχισε ο δρόμος του μαρτυρίου μας…

Η συγγραφέας

Η Βικτώρια Γ. Σαμπετάι γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο και ζει μόνιμα στο Βέλγιο. Έχει πάθος με τις ξένες γλώσσες και μιλάει πιστοποιημένα επτά. Η αγάπη της για τα βιβλία την ώθησαν να ασχοληθεί με τη συγγραφή και να μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό τα κείμενά της. Το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Άλμα πίστης» εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Το «Σνάιπερ» είναι το δεύτερο βιβλίο της και αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.