Παρουσιάζεται το βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή «Το παιδί με τη φουστανέλα»

Την Τρίτη 22 Ιουνίου στην αυλή του κτηρίου Σπίρερ

Το βιβλίο του με τίτλο «Το παιδί με τη φουστανέλα» θα παρουσιάσει στο Βόλο ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής, την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 στις 8.30 το βράδυ στην αυλή του κτηρίου Σπίρερ (Μικρασιατών 81) στο πλαίσιο ανοικτών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου με αφορμή τη συμπλήρωση 200χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Η παρουσίαση θα γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα που στη συνέχεια θα συνομιλήσειμε το κοινό για το βιβλίο του.Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.
Στο τελευταίο τουβιβλίο με τίτλο «Το παιδί με τη φουστανέλα» και υπότιτλο «Για τις μνήμες που φωτίζουν το μέλλον», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρτέον, ο Διονύσης Λεϊμονής ενώνει το παρόν με το παρελθόν δημιουργώντας μια νοερή αλλά ουσιαστική γέφυρα για τη γνώση και την κατανόηση των ιστορικών γεγονότων που αφορούν την ελληνική επανάσταση κατά του οθωμανικού ζυγού. Πρόκειται για δύο ιστορίες, μία του μικρού Γρηγόρη με την οπτική αναπηρία και μία του λεβεντόκορμου Γρηγόρη Λιακατά, ήρωα της μάχης του Ντολμά το 1826 στο Μεσολόγγι, που ο συγγραφέας με έναν πρωτότυπο εγκιβωτισμό, συμπλέοντας την μία ιστορία με την άλλη, του τότε και του τώρα, δημιουργεί μια ιστορία θάρρους και ελπίδας που ξεπερνά τις φυσικές δυσκολίες.
Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Ζει στον Βόλο, όπου και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων, κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Ε.Α.Π. Έχει γράψει βιβλία και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο και σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Ασχολείται με την επιμέλεια και την κριτική λογοτεχνικών έργων, την παρουσίαση βιβλίων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής. Συμμετέχει ενεργά σε οργανισμούςπου αφορούν το βιβλίο, όπως στο Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στο Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων και στο Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας. Δύο από τα βιβλία του, «Το Δέκατο Έβδομο Κιβώτιο» (εκδόσεις Πατάκη 2014) και το «Το τέταρτο αλογάκι» (Εκδόσεις Πατάτη 2017) τιμήθηκαν με το «Βραβείο Αναγνωστών» του Public.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.