Παρουσιάζεται βιβλίο με τα έσοδα να διατίθεται για την ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου

Το βιβλίο της Λιλής Χ. Τσουρνάβα – Κουτσορίζωφ «Μαγνησίας περίπατοι» θα παρουσιαστεί στον Βόλο την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στις 7.30 το απόγευμα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο – κτήριο Ματσάγγου, Β1 Αίθουσα (στον 2ος όροφο – είσοδος από την 28η Οκτωβρίου) με τη διοργάνωση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, των Συλλόγων «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», «Πολίτες για το Μουσείο της Πόλης του Βόλου» καθώς και της τοπικής Ομάδας Φίλων Καζαντζάκη. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Γηροκομείο Βόλου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν : Γεράσιμος Τσιμπλούλης – δάσκαλος, συγγραφέας και Αντώνης Αντωνίου – εκπαιδευτικός, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Μαγνησίας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Βασίλης Μητσάκης – ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, Αμαλία Γκιζά – ηθοποιός, Κική Δανιηλίδου – εκπαιδευτικός. Την εκδήλωση, που θα πλαισιωθεί μουσικά από τους Norbert Bouche – βιολί και Νίκο Γκούνη – κιθάρα, θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.
Το βιβλίο «Μαγνησίας περίπατοι – σαν διηγήματα» περιλαμβάνει 17 αφηγηματικές προσεγγίσεις περιοχών του Βόλου και της Μαγνησίας που, όπως λέει η συγγραφέας, προσπερνούμε χωρίς πραγματικά να τις «βλέπουμε». Η ίδια κάποια στιγμή, τις είδε «αλλιώς» και θέλησε να μεταδώσει τον ενθουσιασμό και τα συναισθήματα που ένιωσε για την πλούσια σε ιστορία και μυθολογία περιοχή μας. Εμπλουτισμένο με φωτογραφίες με άμεσο αφηγηματικό λόγο, οι 17 ιστορίες ταξιδεύουν τον αναγνώστη στον χώρο και τον χρόνο.
Η Λιλή Τσουρνάβα – Κουτσορίζωφ είναι γιατρός, γεννημένη στον Βόλο, με καταγωγή από Αλμυρό και Αλόννησο όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Έχει λάβει μέρος σε συλλογικές εκδόσεις διηγημάτων ενώ το 2009 εξέδωσε το βιβλίο «ο δρόμος της Αλόννησος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.