Παρουσιάζονται τα «Πεζογραφήματα» στο «Αχίλλειον»

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου οργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων μαθητών/-τριών με τίτλο «ΠΕΖΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ» την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19.00΄στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου κα Λοντρίδου Παρασκευή ,ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας κ. Σαβελίδης Σωκράτης, εκπρόσωπος της «ΦΛΟΓΑΣ», του Δ. Βόλου και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ο κ. Αναγνωστόπουλος Βασίλης, Ομότιμος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος του ΠΟΦΑ και της ΦΙΑΛΕΘ.
Ο κ. Μάτος Αναστάσιος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας .
Η κα Μαντζώρου Βασιλική, Φιλόλογος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας
Αποσπάσματα διηγημάτων θα διαβάσει η κα Αποστολίδου Αναστασία, φιλόλογος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν γνωστά μελοποιημένα ποιήματα από τη χορωδία του σχολείου με τη μουσική επιμέλεια του φιλολόγου και μουσικοδιδασκάλου κ. Κατσικλή Δημήτρη. Θα συντονίσουν οι φιλόλογοι-υπεύθυνοι του λογοτεχνικού διαγωνισμού: Βουλγαρίδης Γιώργος και Μωραΐτη Σταματία.
Τα «ΠΕΖΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ» περιλαμβάνουν ένα μικρό μόνο δείγμα διηγημάτων μαθητών/-τριών του 1ου ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ από τη δεκαετία 2010-2020 και αποτελούν μέρος του υλικού που έχει συγκεντρωθεί κατά τον ενδοσχολικό λογοτεχνικό διαγωνισμό ο οποίος για δέκατη τρίτη χρονιά φέτος συνεχίζεται και αποτελεί σταθερή αξία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του σχολείου. Η συλλογή διηγημάτων έρχεται να συμπληρώσει την έκδοση ποιημάτων των μαθητών/-τριών με τίτλο «ΚΑΤΑΦΥΓΕΣ» που εκδόθηκε από το σχολείο και παρουσιάστηκε στο κοινό τον περασμένο Φεβρουάριο. Η έκδοση του βιβλίου, όπως και πέρυσι, στηρίζει φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ καλούν μαθητές, γονείς και συμπολίτες στην εκδήλωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.