Πέντε χρόνια ζωής γεμάτα πολιτισμό για το Σωματείο Φίλων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου

Έκοψαν την πίτα τους τα μέλη του Σωματείου θέτοντας τους στόχους του 2020

Θέτοντας τους στόχους τους για το 2020, με στόχο πάντα την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την προβολή του έργου του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, τα μέλη του Σωματείου Φίλων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Μέσα στα μόλις πέντε χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου, οι Φίλοι του Μουσείου έχουν να επιδείξουν μια πληθώρα πρωτοβουλιών, πολιτιστικού πάντα περιεχομένου, που δίδουν μία προστιθέμενη αξία σε όλη την περιοχή.


Για τις δράσεις του Σωματείου μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κερασία Μπαρτζώκα τονίζοντας πως το Σωματείο αποτελεί δυναμικό φορέα πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του έργου του Μουσείου και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας.

Oι Φίλοι του Μουσείου αυτά τα χρόνια λειτουργίας τους, για την ευαισθητοποίηση και σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία, σε πλήρη αγαστή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, διοργάνωσε, συνέδρια, διαλέξεις, αρχαιολογικούς περιπάτους, ξεναγήσεις στο Μουσείο και στους αρχαιολογικούς χώρους, της Μαγνησίας, με πρότυπα επιμορφωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με φορείς της πόλης, ιδιαίτερα με την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική Ένωση συλλόγων Γονέων, πετυχαίνοντας να γίνεται η επίσκεψη στο Μουσείο και τους αρχαιολογικούς μας χώρους, μια ευχάριστη βιωματική διαδικασία.

Στην ομιλία της, η κ. Μπαρτζώκα ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία του σωματείου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, ιδιαίτερα με την Προϊσταμένη της Εφορείας την κ. Ανθή Μπάτζιου, τους Αρχαιολόγους, τους φύλακες και όλους τους εργαζόμενους.


Μεταξύ των πρωτοβουλιών εντάσσεται και η δημιουργία του γουριού του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, που έγινε με τη συνεργασία της Διευθύντριας και των ανθρώπων του Μουσείου.
Το Γούρι του Μουσείου για το 2020 είναι εμπνευσμένο από λίθινη σφραγίδα Νεολιθικής εποχής, το οποίο έχει αποτυπωθεί σε καλαίσθητα κοσμήματα και διατίθενται από το σωματείο στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου με την πολύτιμη βοήθεια των φυλάκων, σε συμβολική τιμή για τις δράσεις του Σωματείου.
Ωστόσο, οι Φίλοι του Αθανασάκειου έλαβαν μια σπουδαία διάκριση που μέχρι στιγμής κανένας άλλος φορέας, σωματείο ή σύλλογος στην Ελλάδα δεν έχει λάβει.
Στο δραστήριο Σωματείο απονεμήθηκε το τρίτο βραβείο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού, που εδρεύει στις Βρυξέλλες.
Για το 2020 το Σωματείο έχει προγραμματίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, με στόχο να δει από κοντά περισσότερος κόσμος τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Μουσείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.