Πένυ Ραμαντάνη: «Ήρθε η ώρα» να ξυπνήσουμε, να αντιδράσουμε, να πάμε παρακάτω

«Στον Βόλο έχουμε ζήσει μια από τις πιο συγκινητικές βραδιές, που πραγματικά δεν την ξεχνάμε με τίποτα…»
Η φωνή των Nto Diesi μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» για το νέο τραγούδι του αγαπημένου συγκροτήματος

«Ήρθε η ώρα» τιτλοφορείται το νέο τραγούδι των Nto Diesi των Πένυ Ραμαντάνη και Δημήτρη Νίτη που επιστρέφουν στις παρυφές της άνοιξης με την κυκλοφορία αυτού του κομματιού στέλνοντας θετική ενέργεια με τον ήχο αλλά και τους στίχους τους. Oι Nto Diesi ως ευαίσθητοι δέκτες αυτών που συμβαίνουν γύρω τους, μετουσιώνουν την πραγματικότητα σε τέχνη και την υπερβαίνουν δημιουργώντας ένα νέο εξαιρετικό τραγούδι που δεν περιορίζεται στα στενά όρια του παρόντος χρόνου. Το τραγούδι «Ήρθε η ώρα» έγινε ευκαιρία για μία όμορφη γιορτή συνεύρεσης φίλων, μετά από μήνες εγκλεισμού και απομόνωσης. Η χαρά αυτής της συνάντησης αποτυπώνεται στο ευρηματικό music video που έχουν σκηνοθετήσει οι ίδιοι οι Nto Diesi και συνοδεύει την κυκλοφορία. Η Πένυ Ραμαντάνη μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για το νέο αυτό μουσικό ταξίδι του συγκροτήματος και τόνισε πως «Ήρθε η ώρα» να ξυπνήσουμε, να αντιδράσουμε, να πάμε παρακάτω!

Έχετε επισκεφθεί τον Βόλο; Ποια η εντύπωση σας από τους ανθρώπους και την περιοχή μας;

Επισκεπτόμαστε συχνά τον Βόλο ειδικά τον χειμώνα και παίζουμε. Η εμπειρία από τον Βόλο είναι καταπληκτική. Μάλιστα σε μία από τις βραδιές των τελευταίων δύο χρόνων που παίζουμε πάρα πολύ εκτός Αθήνας, στον Βόλο έχουμε ζήσει μια από τις πιο συγκινητικές βραδιές, που πραγματικά δεν την ξεχνάμε με τίποτα. Στον Βόλο έχω κάνει και μια εκπομπή παλαιότερα και έχω γυρίσει όλη την πόλη κι έχω τα καλύτερα να θυμηθώ και πάντα χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν ερχόμαστε. Είναι μια φανταστική πόλη!

«Ήρθε η ώρα» λοιπόν τιτλοφορείται το νέο σας τραγούδι. Τι είχατε κατά νου όταν γράφατε το τραγούδι και τι περιμένατε ως προς την ανταπόκριση του κόσμου;

Αυτό το τραγούδι ήταν περισσότερο μία ανάγκη που προέκυψε αβίαστα, να μιλήσουμε και στιχουργικά και μουσικά, γιατί και ο τρόπος που ενορχηστρώνεται ένα τραγούδι εκφράζει τη διάθεσή του, να σταθούμε σε μια πολύ φωτεινή αλλά και χρήσιμη στιγμή αυτή την εποχή, που είνα η ώρα που ξυπνάμε, από διάφορα πράγματα. Ήταν σαν να βρισκόμαστε σε έναν λήθαργο για πάρα πολύ καιρό, βάλαμε σε μια αναγκαστική παύση τις ζωές μας, λόγω της πανδημίας και όλης αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Πιεστήκαμε πάρα πολύ σε πάρα πολλούς τομείς και εκφάνσεις της ατομικής και κοινωνικής μας ζωής. Η «κακή» αφορμή ήταν ο ιός, για να έρθουν στην επιφάνεια πολλές παθογένειες και να έρθουμε αντιμέτωποι με πολλά παράλληλα μέτωπα κι έτσι θέλαμε να δώσουμε έμφαση σ’ αυτή τη στιγμή που νιώθεις ότι ήρθε η στιγμή να ξυπνήσουμε, να πάμε παρακάτω, να αντιδράσουμε σε ό,τι θεωρούμε λάθος, να κοιτάξουμε τον διπλανό μας, να κάνουμε μία στροφή προς τα έξω. Οπότε και ηχητικά και ενορχηστρωτικά το τραγούδι, έχει αυτή τη διάθεση, μια διάθεση χορού, μια διάθεση να πιάσεις τον διπλανό σου , να ενωθείς και να χορέψεις. Αυτό εκφράσαμε. Όσο αφορά στην ανταπόκριση, αυτή δυστυχώς δεν την ξέρουμε ποτέ εκ των προτέρων.
Νομίζω η διάθεση αυτή του τραγουδιού σας, περνά στο κοινό, ίσως και το καλοκαίρι να είναι ένας παράγοντας, μιας και όλα αλλάζουν αυτή την εποχή.
Βέβαια και έχουμε ανάγκη από μία διάθεση εξωστρέφειας, γιατί από εσωστρέφεια είμαστε καλά! Χορτάσαμε εσωστρέφεια!

Αυτή η διάθεσή σας, αποτυπώθηκε και στο βίντεό σας;
Υπήρχε αυτή η διάθεση και στο βίντεο, να αποτελείται από ανθρώπους πολλούς, που να δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο, έστω και ο καθένας ξεχωριστά, δηλαδή αν το καλοσκεφτεί κανείς όλο το νόημα είναι αυτό, ότι ο καθένας μας, ξεχωριστά προσφέρουμε τον εαυτό μας σε κάτι που είναι συνολικό και μας αφορά όλους. Αυτός ήταν και ο στόχος, ότι έμεινε ο καθένας μόνος για να προστατεύσει τον άλλο. Αυτό μας έφερε και την ανάγκη να θέλουμε να νιώθουμε ο ένας τον άλλο, αυτή την απουσία που είχαμε όλο αυτό τον καιρό. Οπότε το βίντεο αποτελείται από πολλά αγαπημένα πρόσωπα, που θα ήταν κι άλλα, όμως δεν γίνονταν λόγω των μέτρων να κάνουμε πολλά γυρίσματα. Ευτυχώς έχουμε στη ζωή μας πολλούς αγαπημένους ανθρώπους, που μας προσέφεραν τα ωραία τους βλέμματα για να φτιάξουμε κάτι συνολικό και κάτι που θα μας θυμίζει αυτή την ωραία στιγμή.

Το τραγούδι σας είναι προπομπός κάποιου δίσκου;

Έχουμε πάρει την απόφαση αυτή την περίοδο να κάνουμε κάποιες ψηφιακές κυκλοφορίες ανά διαστήματα, έχοντας βγάλει το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ μας το 2019. Σ’ αυτό έχει παίξει ρόλο η διαφορά της εποχής και οι χρόνοι. Πιστεύουμε ότι κάποια τραγούδια «χάνονται» και δεν έχουν το χώρο ή το χρόνο που τους αξίζει.
Κι επειδή τα φτιάχνουμε με πολλή αγάπη και τα πονάμε και βάζουμε πολλή χαρά και ενθουσιασμό και δουλειά, έχουμε σκεφτεί να βγάζουμε ένα- ένα τραγούδι ανά διαστήματα, για να έχει τον χρόνο να ακουστεί, να το χαρούμε κι εμείς και βλέπουμε στο μέλλον εάν θα συμπεριληφθούν σε μια ενιαία δουλειά.

Τι πλάνα έχουν οι Nto Diesi για το καλοκαίρι;

Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύαμε ότι θα επιστρέψουμε στα Live σύντομα … Δηλαδή πριν τον επόμενο χειμώνα, δεν πιστεύαμε ότι θα γίνει κάτι, βλέπουμε ότι έχει αρχίσει να υπάρχει μία κινητικότητα δειλά-δειλά. Θα κάνουμε κάποια πράγματα μέσα στο καλοκαίρι σε ανοιχτούς χώρους, κλασικά θα είμαστε στο στούντιο , ο Δημήτρης περισσότερο και θα ενορχηστρώνουμε τραγούδια που είναι στη σειρά για να βγουν. Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε όσο πιο δημιουργικά γίνεται στο επόμενο διάστημα, που σίγουρα για τον πολιτισμό θα εξακολουθήσει να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.