Περιοδεία του Lemon σε Τσαγκαράδα και Άγιο Λαυρέντιο

Στις 22 και στις 27 Ιουλίου για δύο μοναδικές εμφανίσεις

Στην Τσαγκαράδα και στον Άγιο Λαυρέντιο θα βρεθεί το Lemon γιορτάζοντας τα 6 χρόνια παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα. Η προσπάθεια με δημιουργό με τον Μελαχρινό Βελέντζα είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή, η οποία έχει αποσπάσει το χειροκρότημα θεατών και κριτικών, με απανωτά sold out σε όλη την Ελλάδα, περισσότερες από 150 παραστάσεις και πάνω από 16.700 θεατές.

Το Lemon θα εμφανιστεί στην Τσαγκαράδα και συγκεκριμένα στο θέατρο Τζένη Καρέζη τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ, ενώ θα ακολουθήσει το Σάββατο 27 του μήνα, πάλι στις 9.15, ο Άγιος Λαυρέντιος και η πλατεία Χατζίνη για το δεύτερο Lemon in Concert της περιοδείας με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου και χορηγό επικοινωνίας το Ράδιο ΕΝΑ.

Εκεί, ο εντυπωσιακός ερμηνευτής Γιάννης Διονυσίου, με την «καθαρή» φωνή και τη δωρική εμφάνιση, συναντά τον πιανίστα 1900 θυμίζοντάς μας την εποχή μεγάλων ερμηνευτών του παρελθόντος σε μία από τις χαρακτηριστικότερες τοποθεσίες του Πηλίου, με θέα τον Παγασητικό και το μαρτυρικό χωριό Δράκεια.

Εξηγώντας τι είναι το Lemon ο Μελαχρινός Βελέντζας σημειώνει πως πρόκειται για μία διαρκής έρευνα πάνω σε διαφορετικούς τρόπους θέασης και αφήγησης, μία πρόταση πολιτιστικής αποκέντρωσης.

Από το χωριό των 25 κατοίκων, σε ένα καράβι εν πλω, σε σκηνές, σε ένα κτήμα λεμονιών, σε απομακρυσμένους τόπους, το Lemon ταξιδεύει και χαρτογραφεί θεατρικά κάθε γωνιά της Ελλάδας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και όπου υπάρχει ανάγκη. «Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα το Lemon επεκτείνοντας την κοινωνική του δράση θα βρεθεί δίπλα στο «Σύλλογο Τέμπη 2023». Σε επικοινωνία του Μ. Βελέντζα με τη Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου «Τέμπη 2023», της μετέφερε την πρόθεσή τους να προσφέρουν από τα έσοδα κάθε μας παράστασης ένα ποσό για τις ανάγκες του συλλόγου. Σε σταθερή βάση. Για όσο χρειαστεί.

«Σε κάθε τόπο όπου θα ταξιδέψουμε, σε κάθε σημείο της Ελλάδας θα μεταφέρουμε μαζί μας το μήνυμα ότι το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η διατήρηση της συλλογικής μνήμης σε μια εποχή όπου υπάρχει καταιγισμός πληροφορίας και εν προκειμένω σκόπιμη προσπάθεια αλλοίωσης του πραγματικού γεγονότος, απαιτεί προσπάθεια. Μέσα από συλλογικές και αλληλέγγυες δράσεις. Με τους ανθρώπους να είναι μαζί. Και μέσα από τρόπους πρακτικούς και υποστηρικτικούς. Η Τέχνη μπορεί είναι ένας από αυτούς».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.