Πέθανε η θρυλική Μπέμπα Μπλάνς

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 73 ετών η θρυλική Μπέμπα Μπλανς, κατά κόσμον Αγγελική Κωνσταντοπούλου, που υπέφερε από βαριάς μορφής αναιμία.

Η τραγουδίστρια εδώ και αρκετό καιρό έδινε μάχη για τη ζωή της και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από τον περασμένο Νοέμβριο. Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε καταστολή.

Πρωτοεμφανίστηκε στο τραγούδι το 1964, ερμηνεύοντας το τραγούδι του Ζαμπέτα «Καλώς όρισες βρε Γιώργη». Δυο χρόνια αργότερα (το 1966), ερμήνευσε τα τραγούδια «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι» του ίδιου δημιουργού που την καθιέρωσαν ως τραγουδίστρια.

H μουσικός με τη βελούδινη φωνή είχε αποσπάσει τον τίτλο της μοιραίας ντίβας. Η δουλειά της όπως και οι εμφανίσεις της κάθε άλλο παρά απαρατήρητες περνούσαν.

Τροφοδότησε την έμπνευση μεγάλων δημιουργών όπως του αγαπημένου της Γιώργου Ζαμπέτα που την αποκαλούσε σπουδαία τραγουδίστρια, αλλά και και «Μπεμπέκα-βελούδο».

Για δεκαετίες η ντίβα με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο διατηρούσε αναλλοίωτο το μέταλλο της φωνής της.

Στη σκηνή συνυπήρξε και με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη, ενώ είχε συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο, σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης, ο Γιάννης Σπανός

Γνώρισε και την τέχνη της υποκριτικής παίζοντας στο έργο «Πεθαίνω σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.