“Piano στο Αλώνι”

Παρασκευή 16 Αυγούστου και Σάββατο 17 Αυγούστου, Διήμερο Φεστιβάλ πιάνου

Πρόκειται για τον επιτυχημένο θεσμό διήμερο φεστιβάλ πιάνου γνωστό με τον τίτλο Piano στο Αλώνι, με νέους διεθνώς βραβευμένους σολίστ πιάνου που ξεκίνησε με επιτυχία το 2015 με αφορμή τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του θεάτρου και την επιμονή για εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί.

Το θέατρο Αλώνι είναι το μοναδικό λιθόκτιστο θέατρο του νομού Μαγνησίας αρχαιοελληνικού τύπου και κάθε καλοκαίρι προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες από πολλά μέρη.Φέτος,θα απολαύσουμε για 5η φορά, ,ένα ιδιαίτερο μουσικό διήμερο ερμηνευτών πιάνου, διεθνώς βραβευμένων.

Διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους πιανίστες να αναδείξουν και να μοιραστούν την τέχνη και το ταλέντο τους με το κοινό, βιώνοντας την ομορφιά της μουσικής σε αυτό το μαγευτικό θέατρο που φιλοξενεί ιδανικά ερμηνείες έργων των μεγάλων μουσουργών, χάρη στην εξαιρετική ακουστική του. Ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά αυτού του τόπου,του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική αφού κάθε αρχοντικό διέθετε το δικό του πιάνο.

afisa piano 2019
Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακόμη ένα ρεσιτάλ πιάνου από τέσσερις σολίστ που έχουν κατακτήσει πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή πρώτα βραβεία και διακρίσεις με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.Την Παρασκευή 16 Αυγούστου θα ερμηνεύσει ο καταξιωμένος σολίστ Μάνος Κιτσικόπουλος και ο νεαρός Samir Abdourazakov και το Σάββατο 17 Αυγούστου η Αριάνη Παπαναστασίου με την Ásta Dóra Finnsdóttir

Το πρόγραμμά τους μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Σάμουελ Μπαρμπέρ,Μπάχ, Μπετόβεν,Λίστ,Σοπέν, Σκαρλάτι, Ραχμάνινοφ κ.α

Ο Μάνος Κιτσικόπουλος δημιουργεί, πάντα σε αυτοσχεδιαστική διάθεση, έναν πολυσυλλεκτικό μουσικό καμβά, στον οποίο συνυπάρχουν αρμονικά τα τραγούδια του Τσικ Κορήα με πιανιστικά κομμάτια του Ερίκ Σατί, και το Norwegian Wood των Μπητλς (σε διασκευή του Μ. Κιτσικόπουλου) με τη Σονάτα για πιάνο, έργο 26 του Σάμιουελ Μπάρμπερ, μια ιδιαίτερα απαιτητική σύνθεση που σπάνια παρουσιάζεται στην Ελλάδα.

Θέατρο Αλώνι , Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο
Παρασκευή 16 Αυγούστου & Σάββατο 17 Αυγούστου
Ώρα 9.00 μ.μ
Γενική είσοδος: 10 Ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Mουσικός οίκος Κεχαίδη στο Βόλο & Ουζερί του Στεφανή στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας Πηλίου
πληροφορίες www.theatroaloni.gr
Γιώργος Τριανταφύλλου 6973339142

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.