Ποιητική και μουσική βραδιά από την ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 ώρα 20.00 στο CAFE SANTAN

Η ποιητική σκηνή VOLOS POETRY SLAM δημιουργήθηκε το έτος 2010 με αφορμή διαγωνισμό ποίησης που παρουσιάζεται επί σκηνής (slam poetry ) με εμψυχώτρια την Ελενα Ψαραλίδου . Από τότε μέχρι σήμερα παρουσιάζει θεματικές εκδηλώσεις με ποιήματα που γράφονται για την κάθε εκδήλωση , πάνω σε θέματα που απασχολούν την καθημερινή ζωή , ζητώντας μέρη και περιστάσεις για να συνεισφέρουν , μέσω της ποίησης, σε μια θετική στάση ζωής. Όλες οι εκδηλώσεις στηρίζονται στον εθελοντισμό , έχουν ελεύθερη είσοδο και συνοδεύονται από μουσική και τραγούδι.

Η επόμενη εκδήλωση της ποιητικής σκηνής Volos Poetry Slam με τίτλο «Της Ομορφιάς και της Ασχήμιας-Η πόλη μέσα μας» επικεντρώνεται στο θέμα: Τι μπορώ να κάνω για τη ζωή μέσα στο περιβάλλον της πόλης που ζω; Τάσσεται με την άποψη του Καζαντζάκη “Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω ” και εξετάζει με ποιητικό τρόπο την αυτοκαταστροφικότητα που εκδηλώνουμε στη διαχείριση της συνύπαρξης μας μέσα στην πόλη , την αδιαφορία στην αντιμετώπιση των ρύπων μας εν γένει , τη συμπεριφορά στα ζώα και στο περιβάλλον φυσικό και δομημένο, τη βία –ηχητική, αισθητική, υλική. Κάνει την πρόταση ο καθένας ανάλογα με τη δυνατότητα του να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και προβάλλει την άποψη ότι ο άνθρωπος μπορεί να βρει την Ομορφιά όταν βρει την αλήθεια του.

Παίρνουν μέρος: Μάρω Αισώπου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Ζούζουλα , Ελενα Καπότη, Ελένη Καραβασίλη, Σπύρος Μακρυγιάννης, Ποιητής εκ Πηλίου, Sirona Medicus, Eλλη Σαμαλίδου, Teuta Sadiku , Έλενα Ψαραλίδου. Τραγουδά και παίζει αρμόνιο η Κασσιανή Αμυγδαλίτση, που μελοποιεί τους στίχους της και επιμελείται μουσικά την εκδήλωση.

Στην έναρξη θα προβληθεί το βίντεο που δημιούργησε η Teuta Sadiku από τα χαμόγελα που συγκεντρώθηκαν κατά τη δράση της ποιητικής σκηνής που έγινε το Μαίο 2016 στο πάρκο του Αγίου Κων/νου με θέμα «Χαρίζουμε ένα ποίημα, χαρίζετε ένα χαμόγελο;» Στην είσοδο θα συλλέγονται πλαστικά ανακυκλώσιμα καπάκια για την ενίσχυση του έργου της Κουζίνας Αλληλεγγύης. Την ίδια ημέρα Κυριακή 27/11 στις 11 το πρωί θα γίνει δράση καθαρισμού από τα απορρίμματα του πάρκου του Αγίου Κων/νου από τα μέλη της ποιητικής σκηνής Volos Poetry Slam και φίλους. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 ώρα 20.00 στο CAFE SANTAN (Εργατικού Κέντρου 12) με τίτλο «Της Ομορφιάς και της Ασχήμιας-Η πόλη μέσα μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.