«Πήλια γη το ζωντανό παραμύθι»

Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Λεονταρά και με πρώτη συμμετοχή του Βασίλη Λεονταρά

Έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Πήλια γη το ζωντανό παραμύθι» του Γιώργου Λεονταρά και με πρώτη συμμετοχή του Βασίλη Λεονταρά, θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Απριλίου έως 18 Μαΐου 2019, στο Αρχοντικό Πορταράς “The Lotus Tree”.
Ο Γεώργιος Λεονταράς γεννημένος στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας το 1966, δέχθηκε πολλές επιρροές από τον περιβάλλοντα χώρο όπου μεγάλωσε με ιδιαίτερες ευαισθησίες στην φύση. Μετά τον επαναπατρισμό του άρχισε να ασχολείται με την φωτογραφία και σημαντικό κίνητρο υπήρξε η ενασχόληση του με την Προσκοπική κίνηση η οποία και τον οδήγησε πιο κοντά στην φυσική ομορφιά του Πηλίου. Ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία από το 1984, παίρνοντας μέρος με επιτυχία σε διάφορους τοπικούς διαγωνισμούς. Συμμετέχει με σημαντικές διακρίσεις σε διάφορες φωτογραφικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο όπως το 500px.com, gurushots.com, pixoto.com, youpic.com, jpgmag.com.
Μαζί του σε αυτή την έκθεση και ο γιος του Βασίλης Λεονταράς γεννημένος στον Βόλο το 1997, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, και άρχισε να πειραματίζεται με την φωτογραφία από την μικρή ηλικία των 9 ετών. Επανήλθε στον φωτογραφικό χώρο το 2018 με πάθος και όρεξη για την καλλιτεχνική φωτογραφία. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην γωνία λήψης των κάδρων του με κοντινά πλάνα, χρησιμοποιώντας συνήθως ιδιαίτερες γωνίες λήψης και προσπαθεί να αποδώσει την λεπτομέρεια και την στιγμή όσο πιο ρεαλιστική γίνεται.
Σκοπός της έκθεσης είναι, πέρα από την καλλιτεχνική επικοινωνία και τη δημιουργική έκφραση των καλλιτεχνών, να καταδείξουν την υπέροχη φυσική ομορφιά της ζωής και δράσης μέσα στην υπέροχη φύση του Πηλίου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Πήλια γη αποτέλεσε πάντα μια απαράμιλλη ομορφιά φυσικού περιβάλλοντος κάτι σαν ένα ζωντανό παραμύθι, που κέρδισε την ψυχή πολλών ανθρώπων.

Και οι δύο δηλώνουν την αγάπη τους για την φωτογραφία με το παρακάτω απόφθεγμα.
«Είμαι ένας απλός παρατηρητής, κάτοχος ενός ταπεινού εργαλείου, ενός μαγικού ψαλιδιού που μπορεί να κόψει κομμάτια χώρου και χρόνου από έναν κόσμο υπαρκτό, ξέροντας πως σε ένα εκατοστό εικοστό πέμπτο του δευτερολέπτου όλα μπορούν να περάσουν σε μια άλλη διάσταση».
Η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στον εκλεπτυσμένο, φιλικό και ζεστό παραδοσιακό χώρο του Αρχοντικού στην Πορταριά «The Lotus Tree», με την υπέροχη θέα προς Βόλο, και την εξαιρετική μα και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, όπου κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό από το Σάββατο 20 Απριλίου, έως της 18 Μαΐου 2019 τις ώρες λειτουργίας του Αρχοντικού.

«Έν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα»

www.glart.gr/gallery
www.thelotustree.gr

PROMO VIDEO

Photography exbition by George & Vasilis Leontaras in Archontiko of Portaria "The Lotus Tree" 20th April 2019#phtography #exbition #pelion #fairytale #landscape #portaria #lotus #tree #hotel #leontaras #volos #greece #hellas

Gepostet von George Leontaras am Sonntag, 7. April 2019