«Πηλιορείτικα Χοροκαλέσματα»

Στην Πορταριά και πάλι, το «Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών»

Ζωντανεύει πάλι μετά από πολλά χρόνια, στην πανέμορφη Πορταριά, το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 1993, φιλοξενώντας όλα αυτά τα χρόνια αμέτρητα χορευτικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «φέτος, μετά από μια παύση 10 ετών το ΔΣ του Ορμινίου, με το μεράκι και την αγάπη για την παράδοση όλων των χορευτών μας και του χοροδιδασκάλου μας Κωνσταντίνου Μούτου, προχωρά στην επαναδιοργάνωση του φεστιβάλ με το νέο του όνομα «Πηλιορείτικα Χοροκαλέσματα». Το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 21:00 κλαρίνα, νταούλια, λύρες και βιολιά θα ηχήσουν και χορευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου θα μεταφέρουν στο Πήλιο ήχους, χορούς και φορεσιές ταξιδεύοντας τους θεατές σ’ ένα υπέροχο ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο της παράδοσης.
Μαζί με το χορευτικό τμήμα του Ορμινίου θα παρουσιαστούν ο Λαογραφικός Όμιλος Κυθρέας Κύπρου, ο Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας «Απόλλων», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιανής Κοζάνης «Η Πρόοδος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος». Τους χορευτές θα συνοδεύει παραδοσιακή ορχήστρα με τους Κερασιώτη Νίκο (κλαρίνο), Μαρίνα Μπαρούτα (τραγούδι), Μούτο Κωνσταντίνο (λαούτο), Αναστασία Λύτρα (κρουστά), Παντελή Χόπλαρο (βιολί) και Δημήτρη Καρινάκη (κρητική λύρα)».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.