Πήραν το πιάνο στα χέρια και ανηφορίζουν στο Πήλιο (βίντεο)

Η απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 σε καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνική προσαρμογή του Μελαχρινού Βελέντζα, συνεχίζει το ταξίδι του με μία μεγάλη περιοδεία γιορτάζοντας 6 χρόνια ταξιδιών!

Το Lemon είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή, η οποία έχει αποσπάσει το χειροκρότημα θεατών και κριτικών, με απανωτά sold out σε όλη την Ελλάδα, περισσότερες από 150 παραστάσεις και πάνω από 16.700 θεατές!

Μία διαρκής έρευνα πάνω σε διαφορετικούς τρόπους θέασης και αφήγησης, μία πρόταση πολιτιστικής αποκέντρωσης. Από το χωριό των 25 κατοίκων, σε ένα καράβι εν πλω, σε σκηνές, σε ένα κτήμα λεμονιών, σε απομακρυσμένους τόπους, το Lemon ταξιδεύει και χαρτογραφεί θεατρικά κάθε γωνιά της Ελλάδας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και όπου υπάρχει ανάγκη.

Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές!

Ενέργεια που κατακλύζει τη σκηνή, συγκινεί και συναρπάζει σε 70 καταιγιστικά λεπτά μιας βαθιά ανθρώπινης ιστορίας με φόντο τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

*Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους*

Ο Μελαχρινός Βελέντζας κάνει στάση και στο Πήλιο κι όπως γράφει σχετικά “Στη διάρκεια της ζωή μας, ίσως έρθουν φορές που ο δρόμος μας να είναι κακοτράχαλος. Καθώς όμως τον διαβαίνουμε, μας αποκαλύπτεται η θέα των πραγμάτων. Και της ομορφιάς που κρύβει η ζωή. Ομορφιά που γεννιέται μέσα από τη δυσκολία. Και από την αντίσταση στα πράγματα και σε αυτόν τον καταιγιστικό -τον πιεστικό και δίχως ανάσα- ρυθμό της εποχής μας.
Με το πιάνο του Lemon ταξιδεύουμε σε μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Χρειάζεται κόπος για να φτάσεις μέχρι εκεί. Ο τρόπος για να το προσπαθήσουμε είναι -πέρα από την επιθυμία μας- η βαθιά μας ανάγκη να φτάσουμε σε αυτούς τους τόπους. Εκεί, όπου υπάρχει ανάγκη για μία πολιτιστική δυνατότητα. Νιώθω μεγάλη χαρά, όταν τελικά τα καταφέρνουμε. Και τα καταφέρνουμε, γιατί πριν έχουμε αποτύχει πολλές φορές. Αλλά έτσι είναι: όλα θέλουν το χρόνο τους. Και αξίζει να περιμένεις.
Υ.Γ: Στο βίντεο, από επιλογή, δεν κόβουμε τις “αμήχανες” παύσεις. Δεν “μαζεύουμε” το χρόνο. Γιατί, η ανθρώπινη ύπαρξή μας αναπνέει στις παύσεις και τα κενά του λόγου. Εκεί μέσα, παίζεται η μουσική της. Σε μια εποχή, που έχουμε προγραμματιστεί να πηγαίνουμε από τη μία κατάσταση στην άλλη δίχως παύση και χωρίς τον απαραίτητο χρόνο μετάβασης, μπορούμε ακόμη να αντισταθούμε και να αφηγηθούμε με αυτά που βρίσκονται στον πυρήνα της ύπαρξής μας: τα κενά, την ανάσα, τις παύσεις. Για να μη γίνει ο χρόνος μας δρόμος κακοτράχαλος που θα πρέπει να διαβούμε.
Το Lemon σε κάθε γωνιά της Ελλάδας 🍋
https://www.more.com/theater/tour/lemon-2024/”

Δείτε το βίντεο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.