Πλήθος εκδηλώσεων με θέμα την ψυχική υγεία από το Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και τα 10+1 χρόνια λειτουργία του

Το Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ της εταιρείας ΑμΚΕ ΔΙΟΔΟΣ γιορτάζει τα 10+1 χρόνια λειτουργίας του και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεων.
Ειδικότερα, στις 10 Οκτωβρίου, στις 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης “10 χρόνια μιλάμε Εν- Τέχνως”, με έργα των θεραπευόμενων από τις δημιουργικές ομάδες του ΚΗΠΟΣ. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως 16/10.
Επίσης, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για επαγγελματίες, φροντιστές, γονείς και περιβάλλον ανθρώπων με ψυχικές παθήσεις με τίτλο” «Είμαι κι εγώ εδώ! Η ψυχική εξουθένωση από τη φροντίδα Χρόνιων Ψυχικά Πασχόντων”.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το εξής:
• 10.30 Ομιλία «Η επαγγελματική εξουθένωση στους εργαζόμενους ψυχικής υγείας», Θ. Γιαμουστάρης, ψυχίατρος
• 12.00 – 14.00 Βιωματικό εργαστήριο για την επαγγελματική εξουθένωση, Α. Κριτσέλη, Α. Μενή, ψυχολόγοι
• 17.00-19.00 Ομάδα συζήτησης για Οικογένειες, φίλους και ευρύτερο περιβάλλον ανθρώπων με ψυχική ασθένεια. Π. Ποτουρίδου, Ε. Τσιντζήρα, Ψυχολόγοι
Το Βιωματικό Εργαστήριο έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. (τηλ. Κρατήσεων: 24210 31993)

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στο Lab Art θα πραγματοποιηθεί συναυλία των Απόστολου Βαλαρούτσου και Μάνου Πυροβολάκη .
Τέλος θα διοργανωθούν ενημερωτικές ομιλίες στα ΤΟΜΥ Μαγνησίας, ανοιχτές για το κοινό με θέμα ” Συζητώντας για την Ψυχική Ασθένεια”. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στο ΤΟΜΥ Αγχιάλου, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στο ΤΟΜΥ Ν. Ιωνίας, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στο ΤΟΜΥ Ιωλκού/Πορταριάς και την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο ΤΟΜΥ Αγριάς.

Περισσότερες πληροφορίες : Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ : 24210 31993

Η ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ είναι μια εταιρεία ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες σε ανθρώπους που πάσχουν από Χρόνιες Ψυχικές Ασθένειες.

Αποτελείται από τρεις δομές :

το Οικοτροφείο στην Κ. Καρτάλη και Δημ. Γεωργιάδου, όπου φιλοξενούνται 15 άτομα με 24ωρη νοσηλευτική παρακολούθηση

το Κέντρο Ημέρας ΚΗΠΟΣ στη Μεταμορφώσεως 23, όπου παρέχονται ατομικές και ομαδικές θεραπείες και δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης των ατόμων με ψύχωση

το Προστατευόμενο Διαμέρισμα, το οποίο φιλοξενεί 4 ενήλικες με μερική εποπτεία, παρέχοντας τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στο τελευταίο στάδιο αυτονόμησης πριν ζήσουν τελείως ανεξάρτητοι.

Όλες οι δομές επιδοτούνται και εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.