Πλήθος εκδηλώσεων του «Συλλόγου Γυναικών Ν. Αγχιάλου»

Τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, αναλυτικά από το Σύλλογο Γυναικών Ν. Αγχιάλου, παρουσιάζει με δελτίο Τύπου, ο Σύλλογος. Όπως τονίζεται, «στις 14-5-2017 ο Σύλλογος διοργάνωσε εκδήλωση για τη «Γιορτή της Μητέρας» στο κέντρο Γαλαξίας, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο από τα μέλη του Συλλόγου μας. Έτσι άλλη μία φορά αυτή η σημαντική ημέρα, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Γιορτάσαμε τη δική μας ημέρα, ημέρα προσφοράς και αγάπης. Ξεκινήσαμε με σχετική αναφορά στη μητέρα από τη πρόεδρο κα Καρανικόλα Χριστίνα τονίζοντας ότι είναι το θεμέλιο του κόσμου τούτου, που αφιερώνει όλη της τη ζωή στα παιδιά της. Συνεχίσαμε με τη κύρια ομιλήτρια κα Φωτεινή Τσάμη εκπαιδευτικό και συμπατριώτισσα μας, με θέμα: «Μητέρα, αιώνιο σύμβολο αγάπης – Ηρωίδα της καθημερινότητας». Χαιρετισμό σχετικό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Γ. Μποντού – Τοκαλή όπου αναφέρθηκε σε όλες τις μάνες του κόσμου και ιδιαίτερα στις πρόσφυγες μητέρες.

Στη συνέχεια, απαγγέλθηκαν ποιήματα ή ειπώθηκαν λόγια τρυφερά για το αγαπημένο και μοναδικό πρόσωπο της μάνας, από τις κυρίες Ζαράρη Άννα, Ερρινάκη Σμαρώ, από τις πρώην Προέδρους, κα Δερδελάκου Βέτα & κα Γκίνη Ελένη καθώς επίσης από τις κυρίες Γκριναφίδου-Κακάνη Καλλιόπη, Βογιατζάκη-Μακρή Ρένα και από τη μικρή μας φίλη Βασιλική Γαραντζιώτη. Την εκδήλωση κόσμησε με το ανεξάντλητο ταλέντο της, η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα μέλος του Συλλόγου μας, η κα Αποστολοπούλου Μίτσα με τα όμορφα τραγούδια της για τη μητέρα.
Η γραμματέας του Δ.Σ. κα Παπαναστασίου Βιβή ενημέρωσε τα μέλη μας για τη διάκριση της χορωδίας του Γυμνασίου μας, όπου συμμετείχε σε Φεστιβάλ Σχολικών Μουσικών Συνόλων, που πραγματοποιήθηκε αρχές Μαΐου στην Ιταλία και απέσπασε το 1ο βραβείο ανάμεσα σε 80 χορωδίες της Ευρώπης. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε πάντα πρωτιές.

Στις απαγγέλουσες το Δ.Σ. προσέφερε από ένα μπουκέτο με όμορφα λουλούδια και στην ομιλήτρια ένα υπέροχο διακοσμητικό στεφάνι. Στα μέλη μας που παρευρίσκονταν, προσφέρθηκε ένα αναμνηστικό δωράκι. Η κα Κιρκιλή Μαρία μέλος του Συλλόγου πρόσφερε από το φυτώριο της, ολόδροσα τριαντάφυλλα για το στολισμό της αίθουσας, την οποία και ευχαριστούμε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών στις 24 Μαϊου 2017 μετά από πρόταση του Προέδρου Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κου Βασίλη Ασδεράκη, ανταποκρίθηκε στη πρόταση του, προκειμένου να παρουσιάσουν παραδοσιακά εδέσματα της Νέας Αγχιάλου, με αφορμή την επίσκεψη των δύο bloggers από Ολλανδία ως απεσταλμένες του γραφείου ΕΟΤ των κάτω χωρών.
Οι bloggers η Mrs Kelly και η Mrs Ianna οι οποίες ασχολούνται με τη γαστρονομία του κάθε τόπου που επισκέπτονται, έμειναν κατενθουσιασμένες από τη φιλοξενία και τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του τόπου μας. Όλα αυτά φυσικά, θα τα αναρτήσουν στο διαδίκτυο στη πατρίδα τους, προς όφελος της Νέας Αγχιάλου από τουριστικής πλευράς. Ευχαριστούμε τη κα Αιμονιώτη Σταυρούλα, μέλος της Ε.Ε. που μας φιλοξένησε τόσο ζεστά και άνοιξε το σπίτι της, για τη παρουσίαση αυτή. Επίσης το Δ.Σ. ευχαριστεί τη κα Λάζογλου Μπέτυ μέλος του Συλλόγου, για τη βοήθεια της στη παρασκευή των εδεσμάτων.

18-6-2017. Άλλη μία εξόρμηση του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας, εμείς απτόητες, επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Παναγίας Θεοτόκου Μακρυμάλλης στα Ψαχνά Ευβοίας. Ευλαβικά προσκυνήσαμε τη κάρα του Αγίου Παρθενίου (προστάτη των καρκινοπαθών), τελέστηκε αρτοκλασία για όλα τα μέλη του Συλλόγου και δέηση υπέρ του Αγίου Παρθενίου. Κατόπιν επισκεφθήκαμε το πανέμορφο χωριό Στενή, όπου προσκυνήσαμε την Αγία Κυριακή σ’ ένα καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενα νερά και καταρράκτες. Απολαύσαμε το μεσημεριανό μας και διασκεδάσαμε σ’ ένα ειδυλλιακό μέρος με πλατάνια και δροσιά. Απογευματινό ηλιόλουστο περάσαμε στην υπέροχη παραλία της Χαλκίδας για καφέ και παγωτό. Αφού θαυμάσαμε και το παλιρροϊκό φαινόμενο στο πορθμό του Ευρίπου, πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Με κέφι έγινε και φέτος η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, τη Παρασκευή 23 Ιουνίου στο χώρο της πλατείας, μπροστά από το καφέ τα παραμύθια και με τραπεζοκαθίσματα που μας διέθεσε ο Δήμος. Σύσσωμα τα μέλη του Συλλόγου μας, παραβρέθηκαν στη πανάρχαια αυτή εκδήλωση που πέρασε μέσα από πολλά χρόνια και θρησκείες και έφθασε στις μέρες μας. Στο αμίλητο νερό ρίχτηκαν τα ριζικάρια και διαβάστηκαν ανάλογα στιχάκια. Για το έθιμο μίλησαν η Πρόεδρος και η Γραμματέας του συλλόγου μας. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Γιούλη Μποντού-Τοκαλή και συνεχάρη το Δ.Σ. για όλες τις δραστηριότητες. Κάψαμε μετά τα Πρωτομαγιάτικα στεφάνια και πηδήσαμε τις φωτιές μικροί και μεγάλοι και ξεκίνησε ο χορός με τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας. Στη συντροφιά μας προστέθηκε και ένα γκρουπ από Πολωνούς τουρίστες, που με χαρά έλαβαν μέρος στους ‘’ενωτικούς χορούς μας’’. Το γλέντι κράτησε ως αργά το βράδυ και σηματοδότησε το φετινό καλοκαίρι. Σας ευχαριστούμε για τη δημοσίευση και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι». 04 Κλήδονας gynaikes

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.