Πολυποίκιλες δράσεις στην Αγριά

Απ΄τον «Τομέα Νεότητος και Πολιτισμού του Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς»

Ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς, έχει στόχο να παρέχει, εμπεριστατωμένα και οργανωμένα, ευκαιρίες για την αναγέννηση της ενοριακής ζωής και του πολιτισμού, σε νέους, παιδιά και οικογένειες, μέσα στα όρια της ενορίας, να εμπνέει και να προωθεί τη δημιουργική συμβολή των νέων στην εκκλησιαστική ζωή (ευαγγελισμός του λόγου του Θεού, λειτουργική και μυστηριακή ζωή, κοινοτικός βίος) και να συμβάλλει σε αντίστοιχες κοινές προσπάθειες με νεολαίες και οργανώσεις άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Αυτό αναφέρεται στον πρόλογο του πλούσιου προγράμματος δράσεων, που έχει καθοριστεί από τους υπευθύνους και προβλέπονται τα παρακάτω:

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ενοριακές Συνάξεις
Μέλημα του Τομέα είναι ο συντονισμός, σε ενοριακό επίπεδο, συνάξεων για νέους, επιστήμονες και γονείς οι οποίες πραγματεύονται σύγχρονα θέματα υπό το πρίσμα της Πατερικής Διδασκαλίας και της Αγίας Γραφής.

Νεανικά Προγράμματα Πολιτισμού
Στόχος είναι η γνωριμία και επικοινωνία μεταξύ των νέων, η ανάπτυξη κοινών δράσεων και η ευαισθητοποίηση της Ποιμαίνουσας Εκκλησίας πάνω στα προβλήματα που τους απασχολούν.
Οι δράσεις περιλαμβάνουν συνάξεις νέων και συνεργασίες με άλλους φορείς που ασχολούνται με τους νέους.
Τα πολιτιστικά προγράμματα περιλαμβάνουν: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, Εργαστήρι Χειροτεχνίας και Χειροποίητου Κοσμήματος, Εργαστήρι Θεάτρου, Εργαστήρι Αγιογραφίας και Εικαστικής Έκφρασης, Εργαστήρι Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής χορωδίας του Ιερού Ναού, Βιωματικό Εργαστήρι Παιδαγωγικής για νέους και νέα ζευγάρια και Ομάδες Παιχνιδιού για γονείς και παιδιά ηλικίας 1-6 ετών.
Στόχος είναι τα παιδιά και οι γονείς να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους αλλά και με άλλα μέλη της κοινωνίας, να δραστηριοποιηθούν σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος και να έχουν ίσες ευκαιρίες στη δημιουργική απασχόληση και τηνολόπλευρη καλλιέργεια (σωματική και πνευματική) με θέματα που άπτονται του περιεχομένου της κατήχησης.

Αθλητικές Δραστηριότητες
Με τις οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες ο Τομέας προσπαθεί να προωθήσει την ψυχαγωγία και την άθληση των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτές, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της αλληλογνωριμίας, της επικοινωνίας και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των ενοριών.

Δανειστική Βιβλιοθήκη
Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Τομέα θα φιλοξενηθεί στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς. Η συλλογή της περιλαμβάνει τίτλους βιβλίων θεολογικού, κοινωνικού και ιστορικού περιεχομένου, φιλοκαλικούς τόμους, τεύχη θεολογικών περιοδικών, παιδικά βιβλία, κατηχητικά βοηθήματα Ι. Μητροπόλεων, τον ορθόδοξο Συναξαριστή και λειτουργικά βιβλία.
Αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα με βασικό στόχο τη διάθεση του υλικού στους κατοίκους της πόλης μας, προς καταρτισμό και ωφέλεια.

Ψυχο-κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης
Συναντήσεις-Ομιλίες με ειδικούς κοινωνικούς επιστήμονες ( ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, ιατρούς, παιδαγωγούς κλπ) για την πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων με βάση τις ορθόδοξες αρχές μας, την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις εξαρτήσεις, τη διοργάνωση συναντήσεων ευαισθητοποίησης των γονέων σε θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας και τη διαπροσωπική επικοινωνία.

Οι δραστηριότητες του Τομέα Νεότητος και Πολιτισμού είναι οι εξής:

-Νεανικές Κατηχητικές παρέες για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Ξεκινούν το Νοέμβριο Σάββατο και Κυριακή. Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου(Αγίου Γωεργίου-28ης Οκτωβρίου).
-Εργαστήρι Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής χορωδίας Ι.Ναού ξεκίνησε κάθε Τρίτη και Παρασκευή 7.00 έως 9.00 το βράδυ. Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου(Αγίου Γωεργίου-28ης Οκτωβρίου).
-Εργαστήρι Αγιογραφίας και Εικαστικής τέχνης ξεκίνησε κάθε Τετάρτη 4.00 έως 7.00 το απόγευμα. Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου(Αγίου Γωεργίου-28ης Οκτωβρίου).
-Πρόγραμμα Άσκησης για την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας ξεκίνησε κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10.00 έως 11.00 το πρωί. Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα προπονήσεων του Συλλόγου Καράτε ο “ΜΑΧΗΤΗΣ”(Αγίου Γεωργίου-28ης Οκτωβρίου)
-Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικής Αγωγής Στήριξης. Μια φορά το μήνα 2ωρo εργαστήριo. Έναρξη 29 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7.30 το απόγευμα. Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου(Αγίου Γωεργίου-28ης Οκτωβρίου).
-Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για μικρούς και μεγάλους ξεκινά από Νοέμβριο.
-Εργαστήρι Φωτογραφίας για μικρούς και μεγάλους ξεκινά από Νοέμβριο.
-Εργαστήρι Θεάτρου και τέχνης για μικρούς και μεγάλους ξεκινά από Νοέμβριο.
-Play Group Ομάδες παιχνιδιού γονείς με παιδιά ξεκινά από Νοέμβριο.

Περισσότερες πληροφορίες:
Α!Τηλεφωνώντας στο 697 770 6219 π.Βαρνάβα Σαράτση
B!Τηλεφωνώντας στο 2428 0 92772 γραφείο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δ.Ε.Αγριάς.
Γ!Γράφοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση, [email protected]
politismos agrias 1
politistmos agrias 2

politistmos agrias 3

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.