«Πώς να σωπάσω…!»: Μουσικοποιητική παράσταση απ΄ την Κρήτη ως τον Πόντο

Τραγουδούν ο Γιώργος Πάγκαλος και η Βασιλική Καρακώστα

Σήμερα 4 και αύριο 5 Αυγούστου 2016 και ώρα 9 το βράδυ

Δύο ονειρικές βραδιές γεμάτες μουσική, ποίηση, τραγούδι, χορογραφίες, χορούς, νοσταλγία και χρώματα Ελλάδας, με τίτλο «Πώς να σωπάσω!» θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» σήμερα Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 , δύο βραδιές που χαρακτηρίζονται από την ποιότητα και την αισθητική και τις εγγυώνται οι Φορείς που, με πολλή φροντίδα, τις διοργανώνουν ( Συμβολική τιμή εισόδου 6 ευρώ -Προπώληση Δισκοπωλείο CLASSIC -Ερμού 187-, Βιβλιοπωλείο ΓΡΑΜΜΑΤΑ-Αγ.Νικολάου 33 και Καφέ BRUNO -Δημητριάδος-Τοπάλη στο Βόλο).
Όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές, «πρόκειται για μια μεγάλη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού- ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, του Φορέα Πολιτισμού «Έλξευσις» , του Παγκόσμιου Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας .
Οι μεγάλες αυτές συναυλίες, με πάνω από 50 συντελεστές ,που όλοι από καιρό περιμένουν, θα παρουσιαστούν στις 4 & 5 Αυγούστου, στο Δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και συντονισμό του καθηγητή Ποίησης κ. Κυριάκου Κυτούδη.
Η θεματολογία της παράστασης είναι η Ελλάδα. Μια Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσει την ελπίδα της, να χάσει την ιστορία της, να χάσει τον πολιτισμό της. Και όλα αυτά θα ειπωθούν μέσα από μια πανδαισία ποίησης, χορού, μουσικής και των καλύτερων τραγουδιών, με τις υπέροχες φωνές του Γιώργου Πάγκαλου και της Βασιλικής Καρακώστα , με τους θαυμάσιους χορευτές του Κέντρου Λαογραφικών Μελετών Λάρισας ,Συγκροτήματα Κρητών και Ποντίων και της Σχολής CHORUS LINE Βόλου, ενώ η ποιητική ομάδα του Φορέα «Ελξευσις» έχει αναλάβει τα δυνατά κείμενα, τις αφηγήσεις και τις απαγγελίες ,που δημιουργούν έντονα και εναλλασσόμενα συναισθήματα .
Μια πανδαισία μουσικής και λόγου , με εκρηκτικά συναισθήματα στην οποία θα ακουστούν εμβληματικά τραγούδια -κοσμήματα μεγάλων Ελλήνων Δημιουργών όπως το «Μάνα μου η Ελλάς» και «Έβαλε ο Θεός σημάδι» (Γκάτσος -Ξαρχάκος), «Μαλαματένια λόγια»( Μ.Ελευθερίου, Γ. Μαρκόπουλος) , «Οδός Ελλήνων « ( Γιαννόπουλος -Κροκίδης) , «Τζιβαέρι» ( Παραδοσιακό), ‘Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος,Στίχοι: Γιώργος Σκούρτης) και πολλά άλλα ,ενώ από το ξένο ρεπερτόριο τα : Historia De Un Amor-Carlos Eleta, Besame Mucho, Comandante Che Guevara σε Ελληνικούς στίχους του Κυρ. Κυτούδη και πολλά άλλα τραγούδια πασίγνωστα από την περήφανη Κρήτη ,μέχρι τον πολύπαθο Πόντο .
Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν χαρακτήρα κοινωνικής αλληλεγγύης, αφού μέρος των καθαρών εσόδων, θα διατεθεί στους φορείς (για παιδιά με καρκίνο) «ΦΛΟΓΑ» και «ΠΙΣΤΗ».
Επιμέλεια – Συντονισμός: Ο Καθηγητής Ποίησης κ. Κυριάκος Κυτούδης. ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ : Γιώργος Πάγκαλος και Βασιλική Καρακώστα

Μουσικοί : .Δημήτρης Καρακώστας – (μαέστρος) – πλήκτρα, Γιώργος Πάγκαλος – λαούτο, Aida Qorri – Πάγκαλου -Βιολί , Νίκος Μούτσελος – πνευστά-κρουστά, Κώστας Γεδίκης – μπουζούκι, Γιάννης Ευστρατιάδης – κρουστά,
Κώστας Κυριτσάκης – κρητική λύρα, Δαμιανός Χωραφαίδης – ποντιακή λύρα, Χρήστος Αργυρούλης – κιθάρα.
Απαγγελία – αφήγηση:
Νατάσα Καλιακούδα,. Βίκυ Νινιζοπούλου,. Γιώργος Κακοδήμος,. Σπύρος Μακρυγιάννης,. Ευάγγελος Γουργουλιάνης

Χορογραφίες -Χορευτικά
Εμφανίζονται χορευτικά συγκροτήματα Κρητών και Ποντίων από το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών Λάρισας (ΚΕ.Λ.Ε..) και οι Χορευτές της Σχολής χορού Chorus Line Βόλου, ενώ συμμετέχει, σε ρόλο έκπληξη, το Παιδικό τμήμα του 1Ου Συστήματος Προσκόπων Βόλου.

Αρωγοί της παράστασης:
Αδελφότητα Κυπρίων Μαγνησίας. Σύλλογος Θρακών Βόλου, Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η Διάπλαση», Σύλλογος Πελοποννησίων Νομού Μαγνησίας «Ο Μωριάς», Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας, Κίνηση Πολιτών (καταναλώνω ότι παράγω) , ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ν. Αγχιάλου κ.ά.

Βραδιές Ονείρου στο Βόλο

Οι διοργανωτές των δύο αυτών ονειρικών παραστάσεων, με συμβολική, μάλιστα τιμή εισόδου για το κοινό του Βόλου (6 ευρώ), που είναι ο Φορέας Πολιτισμού «Έλξευσις» (Πρόεδρος Κυρ. Κυτούδης), το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Πρόεδρος και των δύο Φορέων ο Κώστας Σκριάπας ), έχουν την πλήρη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (Συνδιοργάνωση), διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων και ξεχωριστών πολιτιστικών γεγονότων εντός και εκτός Ελλάδος, που χαρακτηρίζονται από την ποιότητα και ταξιδεύουν τον Ελληνικό Πολιτισμό, την ιστορία, την ποίηση και τη μουσική μας σε όλο τον κόσμο .
To «Πώς να σωπάσω» , έχει εκρηκτική δομή μουσικής ,λόγου και χορογραφιών ,που αφήνει άφωνο τον θεατή και δεν μένει κανείς ασυγκίνητος από τις συγκλονιστικές ερμηνείες του Γιώργου Πάγκαλου και της Βασιλικής Καρακώστα ,που δημιουργούν έντονα εναλλασσόμενα συναισθήματα ,που θα μιλήσουν κατευθείαν στην ψυχή ,όσων τυχερών βρεθούν στο Θερινό Θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» του Βόλου.
Είναι δύο μοναδικές εκδηλώσεις Πολιτισμού υψηλού επιπέδου , που σπάνια συναντά κανείς και που δείχνουν τι σημαίνει Ελλάδα της προόδου, της μουσικής, του λόγου, της τέχνης , του πολιτισμού και της ελπίδας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να λείψει κανείς, βοηθώντας παράλληλα να στηριχτούν Φορείς για τα Παιδιά με Καρκίνο.
(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κυρ. Κυτούδης –«Έλξευσις», Τηλ.6988-085300 και Κων. Σκριάπας -Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Τηλ. 6974-881944, WEBSite: www.diktioelassonas.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.