«Πόσο κακός είναι ο Σαίξπηρ;»: Νέα παράσταση από τον Βολιώτη Γιάννη Φαρμακίδη

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στην Εξωραϊστική

Ο Γιάννης Φαρμακίδης, μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας από το Θέατρο λόγω πανδημίας, επιστρέφει και παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Πόσο κακός είναι ο Σαίξπηρ;» με μονολόγους από κακούς ήρωες του Σαίξπηρ. Οι μεταφράσεις, η σκηνοθεσία και η ερμηνεία είναι από τον ίδιον. Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στην αίθουσα της Εξωραϊστικής, Ιωάννου Καρτάλη 3 με Πολυμέρη, με ελεύθερη είσοδο, στις 9 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι δεν θα τηρηθεί το λεγόμενο ακαδημαϊκό τέταρτο και τα άτομα που θα έρθουν καθυστερημένα θα γίνουν μέρος της παραστάσεως.

Η παράσταση περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα σαιξπηρικά έργα «Οθέλλος», «Βασιλιάς Ριχάρδος ο Τρίτος» και «Τίτος Ανδρόνικος».

Οι σκοποί της παραστάσεως είναι: α) Να δείξει πόσο όμορφα είναι τα καθάρματα στην λογοτεχνία β) Να παρακινήσει τους θαυμαστές και τις θαυμάστριες των καθαρμάτων να διαβάσουν Σαίξπηρ και όχι μόνον.

Γιατί επιλέχθηκαν αυτά τα αποσπάσματα, αυτοί οι ρόλοι; Σύμφωνα με τον κ. Φαρμακίδη οι ηθοποιοί έχουν προτίμηση προς τους ρόλους των κακών επειδή αυτοί είναι οι πιο εντυπωσιακοί. Αλλά και στην ζωή οι κακοί άνθρωποι είναι οι πιο… Ναι, οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι στην ζωή είναι οι κακοί. Μπορεί να έχουν κακό τέλος, αλλά σε όλη την διάρκεια πριν το τέλος περνάνε καλά.

Οι σαιξπηρικοί ήρωες που παρουσιάζονται σ’ αυτήν την παράσταση όχι μόνον παραδέχονται ότι είναι κακοί, παρά και επαίρονται για την ανηθικότητά τους, ηδονίζονται που είναι κακοί. Με άλλα λόγια ο Σαίξπηρ περιγράφει με απόλυτη φυσιοκρατία τα διάφορα είδη κακών ανθρώπων που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.