«Προσφυγοπούλες Παναγιές» στον ΙΝ Ευαγγελίστριας

Φέτος ο Αύγουστος συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, για τούτο και ο θεσμός του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος¨, ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ 2022, είναι αφιερωμένες στις «Προσφυγοπούλες Παναγιές», επειδή τα δύο μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού(1919) και της Μικρασιατικής καταστροφής(1922) έγιναν αφορμή να μεταφερθούν ιερές Θεομητορικές εικόνες από τον Πόντο και την Μικρά Ασία στην Ελλάδα.

Όπως έχουμε ήδη καταγράψει ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, είναι ενταγμένος στο πλαίσιο του ενιαίου συλλογικού προγράμματος των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων με τίτλο: «1922 – 2022 ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ», για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή,  που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος δια του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας και του φορέα της στον πολιτισμό «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι, ”Το Εγγλεζονήσι”, ΄΄Ίωνες” και ”Μνήμες Προσφύγων”.

Συνεχίζονται και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με αναφορά στις «Προσφυγοπούλες Παναγιές», πολύ επιτυχημένο τίτλο που έδωσε η  πρόεδρος από το «Εγγλεζονήσι», Ουρανία Σταματιάδου, στις 19.30 στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, που είναι και το επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων. Μετά τον Παρακλητικό Κανόνα, από τον Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Νεκτάριο Δεμελή και με την αγγελική φωνή του Βασίλη Αγροκώστα, έχει αναλάβει να μεταφέρει στη συνέχεια στους πιστούς μουσικά το πνεύμα των ημερών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.