Πρωτομαγιά στην Ορεινή Αρκαδία για τους φίλους του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου

Το Σωματείο ”Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου” προτείνουν στα μέλη τους για το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς την εκδρομή για την Ορεινή Αρκαδία που διοργανώνεται από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Vis Travel και τον κ. Νίκο Βισβίκη. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου.

 Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

 1η μέρα  : ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ – ΚΑΨΙΑ – ΛΕΒΙΔΙ – ΤΡΙΠΟΛΗ

 Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου και αναχώρηση στις 6:00πμ. Μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις και τη διέλευση του Ισθμού, θα φτάσουμε στην Αρχαία Μαντινεία. Στο «Μαντινειακό Πεδίο» θα δούμε πρώτα το ναό της Αγίας Φωτεινής, ένα μοντέρνο και κατά πολλούς «παράξενο» ναό, γιατί ο εμπνευστής του τον κατασκεύασε ως κράμα διάφορων αρχιτεκτονικών ρυθμών δανεισμένων από διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Απέναντι από τον ναό σώζεται το αρχαίο θέατρο της Μαντινείας κατασκευασμένο κατά τους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους (4ος/3ος αιώνας π.Χ.). Στη συνέχεια θα πάμε στην Κάψια και στο περίφημο σπήλαιό της. Εκεί θα ξεναγηθούμε, απολαμβάνοντας το φυσικό του διάκοσμο, περπατώντας ανάμεσα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Συνεχίζουμε προς το ιστορικό Λεβίδι, όπου και θα γευματίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Τρίπολη.. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 2η μέρα : ΤΡΙΠΟΛΗ – ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ

 Μετά το πρόγευμα στις 9π.μ. αναχωρούμε για το οδοιπορικό μας. Πρώτη στάση μας θα είναι το ιστορικό Λιμποβίσι, εκεί όπου έζησε (θα επισκεφθούμε το σπίτι του) ο Κολοκοτρώνης. Επόμενη στάση μας, η περίφημη Στεμνίτσα, ιστορία της οποίας συνδέεται με την Επανάσταση του ’21. Εντυπωσιακό είναι το Λαογραφικό Μουσείο καθώς και η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας , που θα επισκεφθούμε. Αφού πάρουμε τον καφέ μας και απολαύσουμε το τοπίο, συνεχίζουμε μέσα από μια ειδυλλιακή διαδρομή, πλάι στον ποταμό Λούσιο, και θα φθάσουμε στην περίφημη Δημητσάνα, τη γενέτειρα των  Παλαιών Πατρών Γερμανού και του Γρηγορίου του Ε’. Στη Βιβλιοθήκη της, εκτός από καλλιγραφημένα χειρόγραφα, φυλάσσονται και διάφορα ενθύμια της επανάστασης του 1821. Θα επισκεφθούμε  το Μουσείο Υδροκίνησης. Σ’ αυτό θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο οι Δημιτσανίτες χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του νερού στις καθημερινές τους ασχολίες. Θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση παρασκευής καλαμποκάλευρου, το ρακοκάζανο για την απόσταξη του τσίπουρου, θα ξεναγηθούμε σε ένα παραδοσιακό βυρσοδεψείο  και τέλος θα δούμε πως έφτιαχναν το μπαρούτι στους θρυλικούς μπαρουτόμυλους. Επιστροφή στη Τρίπολη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΤΡΙΠΟΛΗ – ΒΥΤΙΝΑ – ΒΑΛΤΕΤΣΙΝΙΚΟ – ΒΟΛΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στις 9 πμ. Ξενάγηση στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης. Πολεμικό Μουσειο, Αρχαιολογικό Μουσείο κλπ. Η Τρίπολη διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της επανάστασης. Ιστορικά ανεξίτηλη η μεγάλη σφαγή. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το τουριστικό θέρετρο της Βυτίνας. Εντυπωσιάζει με τα πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια της και την γραφική της πλατεία. Γεύμα. Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωρίο Βαλτετσίνικο, στη καρδιά του ελατοδάσους. Στην επιστροφή μας και μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις, θα φτάσουμε στο Βόλο το βράδυ.

Περιλαμβάνει :

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής μας.
  2. Δύο διανυκτερεύσεις στο πολυτελές Α’ κατηγορίας, ξενοδοχείο ΑΝΑΚΤΟΡΙΚΟΝ , στο κέντρο της Τρίπολης, σε δίκλινα δωμάτια.
  3. Δύο πλούσια προγεύματα σε μπουφέ
  4. Τοπικό ξεναγό στο πλαίσιο των περιηγήσεων
  5. Αρχηγό του γραφείου
  6. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  7. Φ.Π.Α
  8. Φόρο Διανυκτέρευσης

  

ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ: 170 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  + 40 ΕΥΡΩ

3Ο ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 120 ΕΥΡΩ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.