Προβολή της ταινίας «Το παιδί με το ποδήλατο» από το Κέντρο «Ιωλκός»

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, μετά την «παρένθεση» της περσινής χρονιάς, ξεκινά τις κινηματογραφικές του προβολές για 8η χρονιά στην όμορφη και καταπράσινη αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο.
Και επιλέγει να ξεκινήσει με μία ταινία με έντονο κοινωνικό προβληματισμό. Με αφορμή την 26η Ιουνίου, που έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», το Κέντρο Πολιτισμού συνεργάζεται για άλλη μια φορά με το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, στηρίζοντας την καμπάνια του ΚΕΘΕΑ με σύνθημα ΣΤΑΣΟΥ ΠΛΑΪ ΜΟΥ, που κυρίως εστιάζει στη σημασία που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις και τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικοί παράγοντες απέναντι στην εξάρτηση και την παραβατικότητα.

Το παιδί με το ποδήλατο
Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, 2011, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Ζαν Πιερ Νταρντέν, Λικ Νταρντέν. Φωτογραφία: Αλέν Μαρκοέν, Πρωταγωνιστούν: Σεσίλ Ντε Φρανς, Τομά Ντορέ, Ζερεμί Ρενιέ, Διάρκεια: 87 λεπτά
Η ταινία θα προβληθεί δύο φορές, σήμερα Τετάρτη 23 και 30 Ιουνίου 2021 στις 21:30. Είσοδος ελεύθερη, μόνο με κράτηση θέσεων εκ των προτέρων.
Πριν την προβολή της ταινίας, θα προβληθεί μια ταινία μικρού μήκους παραγωγής ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «3ος όροφος». Αποτυπώνονται σκοτεινές σκηνές ζωής νέων ανθρώπων σε επικίνδυνες δοκιμασίες (με ενεργειακά ποτά, αλκοόλ, ουσίες, οθόνες, τζόγο) και το ταξίδι προς όλο και πιο φωτεινές διεξόδους.
Στελέχη του ΚΕΘΕΑ Πιλότος θα προλογίσουν και τις δύο ταινίες αναφερόμενα στις προκλήσεις του σήμερα και τα κολλήματα για την ψυχική και σωματική υγεία των εφήβων και νεαρών ενηλίκων. Κράτηση θέσεων τηλεφωνικά: 6978873637 και 6944-903053 . Κράτηση θέσεων ηλεκτρονικά στα e-mails: [email protected], [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.