“Για θύμισέ μου”: Η ελληνική ταινία για το Alzheimer στις 5 Φεβρουαρίου στο Αχίλλειο

Πρωταγωνιστούν η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο Γιώργος Κιμούλης

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον θα γίνει η προβολή της πρώτης ελληνικής ταινίας για τη νόσο της εποχής, το Alzheimer , με τίτλο “Για θύμισέ μου”. Πρόκειται για την ταινία μεγάλου μήκους της Μαρίας Σβολιαντοπούλου, αφιερωμένη στους «αφανείς ήρωες», τους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ, στην οποία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο Γιώργος Κιμούλης.

Η ταινία, με τίτλο «Για θύμισέ μου», αποτελεί μια εθελοντική και συλλογική δουλειά, για την οποία εργάστηκαν περισσότεροι από 80 άνθρωποι, επαγγελματίες και μη, ενώ τα γυρίσματα της έγιναν εξ ολοκλήρου στο Ηράκλειο.
Η υπόθεση της ταινίας

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινάει με μια ομαδική θεραπεία (group therapy) φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ, που συναντιέται με σκοπό όλοι να μιλήσουν για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησαν.
Σε αυτή την ομάδα βρίσκεται και η Ελένη, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, μια νέα φροντιστής, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα τη θυμάται. Στη διάρκεια της ταινίας αποτυπώνονται έντονες στιγμές αγωνίας και πόνου, μέχρι τη στιγμή της αποδοχής.

Με καταξιωμένους συντελεστές
Στην ταινία συμμετείχαν με quest εμφανίσεις και καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης και η Τάνια Ρόκκα.
Το τραγούδι των τίτλων επιμελήθηκαν η Δέσποινα Σπαντιδάκη στους στίχους και η Βούλα Στρατάκη στη μουσική και το τραγούδι. Το soundtrack ερμηνεύουν οι «Bouche Fermee», σε σύνθεση της Μαρίας Γούβαλη, με πρωτότυπη μουσική εμπνευσμένη από το σενάριο και τη θεματολογία της ταινίας.
Η ταινία το επόμενο διάστημα θα προβληθεί σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τα έσοδα από τις προβολές θα διατεθούν στην “Αλληλεγγύη Ηρακλείου” Εταιρεία Alzheimer και Υγιούς Γήρανσης.

Η προσπάθεια τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πανελλήνιου Οργανισμού Νόσου Alzheimer και της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.