“Ράδιο ΕΝΑ”: Αφιερωμένη σε συγγραφείς παραμυθιών η εκπομπή “Βιβλίο και Πολιτισμός”

Η Σοφία Νικολάου
Παρουσιάζει και επιμελείται η Σοφία Νικολάου

Στην εκπομπή του Σαββάτου βιβλίο και Πολιτισμός που επιμελείται και παρουσιάζει η Σοφία Νικολάου θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε παλιούς και νέους φίλους με παραμύθια αλλά και άλλα πολλά από το χώρο του βιβλίου και όχι μόνο μια και έχουμε και μια σειρά πολιτιστικά δρώμενα να παρουσιάσουμε αυτό το Σάββατο στις 10:15 στο Ράδιο Ένα 102.5.
Φίλη από τα παλιά η Ζωή Γεροστάθη με το καινούργιο της βιβλίο με τίτλο «Αστεράκι μου…», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite, για παιδιά Δημοτικού. Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για το ολοκαύτωμα; Πώς να βάλεις στην παιδική ψυχή τόσο τρόμο και παραλογισμό; Πρόκειται για ένα βιβλίο που προσεγγίζει με γνώση και ευαισθησία αυτό το δύσκολο θέμα. Δεν μπορεί, θα υπάρχει τρόπος σκέφτηκα και ένα κουτί γεμάτο χάρτινα αστέρια ήρθε να με βγάλει από τη δύσκολη θέση. Ένα κουτί γεμάτο χάρτινα παιδικά αστεράκια και ένα ριγέ φόρεμα γίνονται η αιτία για να βγάλει απ’ την ψυχή της η προγιαγιά της μικρής Ρεβέκκας τον τρόμο και τον παραλογισμό που έζησε στα χρόνια της κατοχής. Τα αγαπημένα χάρτινα αστεράκια, που με τόση χαρά μάζευε σαν έπαθλο η φίλη της εγγονής της κάθε φορά που την επαινούσαν, της έφεραν στη μνήμη εικόνες που είχαν κρυφτεί στα βάθη του μυαλού της και μεταμορφώθηκαν σε λέξεις. Λέξεις που γνώρισαν στις δύο φίλες ένα κομμάτι της ιστορίας που όλοι θέλουμε να μην επαναληφθεί ποτέ.
Με την Αναστασία Λιάπη θα παρουσιάσουμε τα φωτογραφικά της παραμύθια «Το μήλο των παραμυθιών» και «Η Κυρία Σκιάχτρω» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και θα παρουσιαστούν στο Βόλο Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 6:00 το απόγευμα στο καφέ Mythila Σκενδεράνη 14 (Μεταξύ Ερμού και Δημητριάδος) Βόλος. Για τα παραμύθια θα μιλήσουν Κατερίνα Τράντου, Συνταξιούχος δασκάλα ειδικής αγωγής Πασχάλης Πασχαλόπουλος (φωτογράφος) Αφήγηση παραμυθιού η Αναστασία Λιάπη Ερμηνεία Σκιάχτρου η Κοραλία Παπουτσή Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αναστασία Κορινθίου (δημοσιογράφος – συγγραφέας ).
Η Αναστασία Λιάπη γεννήθηκε στην Καστοριά. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο να γράφει και να εικονογραφεί παραμύθια. Ασχολείται με την φωτογραφία, τη ζωγραφική και τις αφηγήσεις παιδικών παραμυθιών. Τα καλοκαίρια των παιδικών της χρόνων τα περνούσε σε χωριά του Βοίου Κοζάνης μαζί με τους παππούδες της όπου οι αφηγήσεις των παραμυθιών ζωντάνευαν στα μάτια της. Πιστεύει στις νεράιδες, τις μάγισσες, τα ξωτικά και με τις εικόνες της θέλει να μας παρασύρει στα παραμύθια της. Η Αναστασία Λιάπη σήμερα ζει και δημιουργεί στο Άργος Ορεστικό. Κοντά μας ακόμη η Τώνια Λιαναρίδου για την εκδήλωση –δρώμενο που διοργανώνουν ο Τζίνος Κόκκινος και η Τώνια το Σάββατο 18 Γενάρη στο Yachting Club με ξένα και ελληνικά τραγούδια από την έντεχνη ποπ μουσική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.