Ρένα Μόρφη στο «Ράδιο- Ένα» : Η μουσική να γίνει το soundtrack της ζωής κάθε ανθρώπου

Η Βολιώτισσα τραγουδίστρια, μίλησε για τα νέα επαγγελματικά της σχέδια και την πρώτη κινηματογραφική της συμμετοχή

Για πολλούς Ρένα Μόρφη κι για άλλους …Σούλη Ανατολή. Όπως κι αν την ξέρετε, η ουσία είναι μία. Η Βολιώτισσα τραγουδίστρια κατάφερε να ξεχωρίσει μετά από μια πολυετή σύμπραξη με τους Ιμάμ Μπαϊλντί και πλέον προχωρά δυναμικά, στο μαγικό χώρο της μουσικής. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στα γνωστά της λημέρια, στο Lab Art στον Βόλο και παρουσίασε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, ενώ μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή για τα σχέδιά της, αλλά και αυτό που αναζητά μέσα από το τραγούδι, που δεν είναι άλλο από το να γίνει η μουσική της, το soundtrack της ζωής κάθε ανθρώπου.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο και τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζει στην Αθήνα με την υπέροχη φωνή της και την ξεχωριστή της παρουσία. Η Ρένα Μόρφη όμως δεν ξεχνά ποτέ την πόλη μας και πάντα επιστρέφει, όπως έκανε πρόσφατα, ξεσηκώνοντας τα πλήθη στο Lab Art.
“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βόλο και χαίρομαι πάρα πολύ κάθε φορά που επισκέπτομαι τον Βόλο και την οικογένειά μου, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε τέτοιους λόγους να συναντηθούμε. Ξεκλέβω χρόνο κι έρχομαι στο Βόλο, αλλά στις γιορτές δεν τα καταφέρνω, επειδή έχουμε συναυλίες, γι΄αυτό και στιγμές και βραδιές σαν αυτές, θέλω πολύ να τις ζω εορταστικά και για μένα έχει αρκετό συναισθηματικό φορτίο, δεν ήταν τυχαία παράσταση για μένα», ανέφερε η ίδια.

«Θέλω να εκφράζομαι και μέσα από τους στίχους»

Η Ρένα Μόρφη παρουσιάζει μια ανανεωμένη παράσταση με τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο, κάποιες κυκλοφορίες όπως το «Θα ανέβω να σε βρω» και το «Σε έλεγα αγάπη μου», που είναι η νέα κυκλοφορία σε στίχους και μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, αγαπημένες διασκευές που την έχουν προσδιορίσει, αλλά κάποια τραγούδια από το νέο δίσκο, που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες. Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε τη φετινή της παράσταση ως πολύ δυναμική και δεν έκρυψε πως είναι από τις πιο αγαπημένες της, των τελευταίων ετών.
Σε λίγους μήνες η Βολιώτισσα τραγουδίστρια, κυκλοφορεί τη νέα της δουλειά με τον Ορέστη Φαλληρέα στην παραγωγή, το Φοίβο Δεληβοριά και τον Δημήτρη Μπαλογιάννη στη σύνθεση, ενώ κι εκείνη έχει γράψει κάποιους στίχους.
Πόση σημασία όμως δίνει στον στίχο και πόσο σημαντικό είναι να τον αισθάνεται η ίδια; «Θέλω να εκφράζομαι και μέσα από τους στίχους, πέρα από την ερμηνεία. Η ίδια η ερμηνεία με βάζει στη θέση του ανθρώπου που τα λέει, ανεξάρτητα εάν τα γράφεις εσύ ή όχι και οι συνεργάτες μου ,όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς… Γράφει στίχους που θα έλεγα εγώ, οπότε όλα τα τραγούδια, έχουν μία αλήθεια για μένα που την επικοινωνώ ειλικρινά, αλλά με ενδιαφέρει η σχέση με τον κόσμο που δημιουργείται εκείνη τη στιγμή και η θερμοκρασία εκείνης της βραδιάς … Για μένα είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε αναμνήσεις και στιγμές που θα θυμόμαστε».

Δεν είναι στόχος να την θαυμάζουν

Ο στόχος της όμως δεν είναι να τη θαυμάζουν για τη φωνή της ή την ερμηνεία της, αλλά να καταφέρει η μουσική της να γίνει το soundtrack της ζωής του καθένα! « Αυτό που θέλω ουσιαστικά, είναι να ταυτίζεται ο κόσμος και να μεταφράζει τη μουσική στη δική του προσωπική ιστορία, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να έρθει κάποιος να με ακούσει για να με θαυμάσει. Ουσιαστικά η μουσική γίνεται το soundtrack της ζωής κάθε ανθρώπου», είπε χαρακτηριστικά.
Εκτός όπως από πολυπράγμων στη μουσική, η Ρένα Μόρφη δοκίμασε τις καλλιτεχνικές της δυνατότητες και στο λευκό πανί του σινεμά. Πρωταγωνιστεί στην ταινία «Φαντασία», μαζί με τους Γιάννη Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου και μια πλειάδα καταξιωμένων ηθοποιών και μιλώντας για το εγχείρημά της αυτό σημείωσε πως «Είχε πολύ ενδιαφέρον, ήταν πολύ σοβαρή παραγωγή, με αξιόλογους συντελεστές και από τη στιγμή που ο ρόλος ήταν να υποδυθώ και μία τραγουδίστρια ήταν πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι ηθοποιός από τραγουδιστής και χάρηκα πολύ που απέκτησα κι αυτή την εμπειρία». Η ίδια τέλος δεν κλείνει την πόρτα σε μία νέα κινηματογραφική συμμετοχή, εάν αυτή της ταιριάζει, όμως δηλώνει αφοσιωμένη στη μουσική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.