Rous: «Από εμφάνιση σε εμφάνιση ο καλλιτέχνης γίνεται καλύτερος άνθρωπος, καθώς, μαθαίνει…»

Ο γνωστός τραγουδοποιός , στην πραγματική ζωή αναφέρει, ότι μεγαλώνει δύο παιδιά και… μέσα του μια ντουζίνα τραγούδια

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ή Γιώργος Ρους ή απλώς Rous, είναι καλλιτέχνης, τραγουδοποιός, συνθέτης, στιχουργός, ο οποίος από το 2009 που εμφανίστηκε στο καλλιτεχνικό στερέωμα παρουσίασε τη δυναμική του. Ο ίδιος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», με αφορμή την πρόσφατη εμφάνισή του στην πόλη μας, για το ότι γίνεται καλύτερος άνθρωπος μέσα από τις συναυλίες, που τόσο του έλειψαν λόγω της πανδημίας, η οποία με τη σειρά της, του δίδαξε ότι στην ζωή τίποτα δεν είναι σταθερό, όπως και στη μουσική.

Συνέντευξη στον ΗΛΙΑ ΚΟΥΤΣΕΡΗ

Πραγματοποιήσατε μια εξαιρετική εμφάνιση στην πόλη μας, με αγαπημένα τραγούδια. Αλήθεια, ήταν εύκολο να επιλέξετε ποια από αυτά, θα περιλαμβάνει η λίστα για το live;

Τα τραγούδια που επιλέγεις να τραγουδήσεις σε τέτοιες βραδιές είναι εκείνα που δημιουργούν διάδραση με το κοινό, με τη διάθεση, φυσικά, να παίζει σημαντικό ρόλο. Συνήθως, εστιάζω σε όλα τα πράγματα γύρω μου, στον χώρο, στον ήχο, στο κοινό για να πραγματοποιηθεί η εμφάνιση. Κοινός στόχος κάθε φορά είναι το «μαζί».

Άρα, κάθε φορά και για εσάς και για το κοινό είναι μια ξεχωριστή βραδιά;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Οι βραδιές είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Εμφανιζόμαστε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Δεν θα ήταν εφικτό να κάνουμε κάθε βράδυ το ίδιο «πρόγραμμα-προκάτ».

Φαντάζομαι ότι και για εσάς, εν μέρει, αυτό είναι το ζητούμενο, να δημιουργήσετε δηλαδή νέες εικόνες…

Όπως το είπατε! Σκοπός των εμφανίσεων είναι να δημιουργηθούν νέες εικόνες, και αυτό  είναι κάτι το οποίο πολύς κόσμος δεν το έχει στο μυαλό του. Για τον καλλιτέχνη η ώρα της συναυλίας πάνω στη σκηνή είναι μια πολύ δημιουργική στιγμή. Είναι παρόμοια με την ώρα που βρίσκεται στο στούντιο και ηχογραφεί. Από εμφάνιση σε εμφάνιση, μάλιστα, ο καλλιτέχνης γίνεται καλύτερος άνθρωπος, καθώς μαθαίνει πόσο αμφίδρομες είναι οι σχέσεις μεταξύ κοινού και καλλιτέχνη.

Αυτή η επαφή καλλιτέχνη και κόσμου είναι που έλειψε ιδιαίτερα στους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της καραντίνας, εκτός των άλλων;

Είχαμε την «τιμητική» μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η δουλειά μας σχετίζεται με την επαφή με τον κόσμο, η οποία σταμάτησε, καθώς ακύρωσαν όλες τις συναυλίες. Ήταν εξίσου δύσκολα για όλα τα επαγγέλματα, όχι μόνο για εμάς. Επανεκτιμήσαμε πράγματα, που μέχρι πριν την πανδημία είχαμε δεδομένα. Όλη αυτή η κατάσταση, μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι σταθερό και όλα μεταβάλλονται. Έτσι και η μουσική πάνω σε μια σκηνή.

Παρ’ όλα αυτά, η καραντίνα, θεωρείται, ότι στάθηκε αφορμή για νέες δημιουργίες, αλλά και γενικότερα οι δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για έμπνευση και δημιουργία;

Θα μπορούσε να σταθεί αφορμή, αλλά πιστεύω, προσωπικά, θα ήταν πλεονασμός. Όλη η κοινωνία έζησε την πανδημία. Το να τραγουδήσεις γι’ αυτό επιπλέον, θεωρώ θα ήταν πλεονασμός. Η πανδημία σε όλους ξεχωριστά δημιούργησε διάφορα συμπεράσματα. Το τι θα βγει από όλο αυτό που περάσαμε και τι θα δημιουργηθεί αντίστοιχα, θα φανεί στην πορεία. Θα «γεννηθούν» καλά πράγματα γιατί η πανδημία δημιούργησε μυαλά που σκέφτονται λίγο περισσότερο και τα οποία επανατοποθετήθηκαν σε πολλά πράγματα.

Δημιουργήθηκε απόθεμα από τους καλλιτέχνες, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το οποίο  δηλαδή, σιγά σιγά, θα αρχίσει να κυκλοφορεί;

Ναι, το πιστεύω έντονα αυτό.

Αν εξαιρέσουμε τους αστάθμητους παράγοντες, ποια είναι τα επόμενα μουσικά σχέδια με συνεργασίες, δουλειές, συναυλίες;

Μου αρέσει να κρατάω τον πήχη σε ένα λογικό ύψος. Θέλω να μπορώ να τον διακρίνω και να τον βλέπω. Δεν θέλω να κάνω μεγαλεπήβολα σχέδια. Είμαι σίγουρα ονειροπόλος στη ζωή μου, αλλά σχετικά με τα επαγγελματικά σχέδια προσπαθώ να κρατάω χαμηλά τον πήχη, για να μπορώ να πω στη συνέχεια ότι κατάφερα και υλοποίησα τους στόχους που έθεσα. Στην πραγματική μου ζωή, εκτός διαδικτύου, μεγαλώνω δύο παιδιά και μέσα μου μια ντουζίνα τραγούδια. Υπάρχει καινούργιος δίσκος, με καινούργια τραγούδια, και στόχο έχω να συνεχίσω να μεγαλώνω μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.