Σαλίνα Γαβαλά: Με… «Το Τραγούδι μας» νιώθουμε ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε! (ηχητικό)

Συνολικά 22 Κύπριοι καλλιτέχνες ένωσαν τη φωνή τους, 200 άτομα έστειλαν από μια λέξη και έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης

Η απομόνωση των τελευταίων εβδομάδων έχει αλλάξει τη ζωή όλων. Τα μικρά και καθημερινά πράγματα και συνήθειες, έχουν πλέον μεγαλύτερη αξία για όλους μας. Όμως η αισιοδοξία πως όλα θα αλλάξουν και όλα τελειώσουν θα πρέπει να βρίσκεται μέσα μας. Στην προσπάθεια αυτή, 22 Κύπριοι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους και δημιούργησαν ένα υπέροχο, ζωντανό και αισιόδοξο τραγούδι, το οποίο έγινε με τη βοήθεια διαδικτυακών φίλων που έδωσαν έμπνευση στον στιχουργό Σταύρο Σταύρου να συγγράψει «Το Τραγούδι μας».
Πρωτεργάτης της προσπάθειας αυτής και η γνωστή καλλιτέχνιδα Σαλίνα Γαβαλά, η οποία μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, για το τραγούδι αυτό, τη δημιουργία του αλλά και το μήνυμά του.
Σύμφωνα με την ίδια, η ιδέα ξεκίνησε από τον στιχουργό Σταύρο Σταύρου, ο οποίος ζήτησε από τους διαδικτυακούς του φίλους να του στείλουν μία λέξη ο καθένας. 200 άτομα έστειλαν τη λέξη τους, αυτές συλλέχθηκαν, μπήκαν σε μια σειρά και «ντύθηκαν» με τη μουσική του Νικόλα Σαββίδη.
«Είχα γράψει κι εγώ τη λέξη μου και μιλώντας μαζί με τον Σταύρο, αρχίσαμε να μαζεύουμε ιδέες, ονόματα, να επαναπροσεγγίζουμε φίλους καλλιτέχνες στην Κύπρο και τελικά έγινε το τραγούδι και το βίντεο κλιπ σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε η Σαλίνα Γαβαλά.

«Η τέχνη πρέπει να ξαναβρίσκει το ρόλο της»

Στο τραγούδι μπορεί κανείς να ακούσει πολύ γνωστούς Κύπριους καλλιτέχνες οι οποίοι κάνουν καριέρα τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα. «Αυτές τις δύσκολες εποχές, η τέχνη πρέπει να ξαναβρίσκει το ρόλο της και να μιλάει για πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν τον κόσμο, να τονώσουν το συναίσθημα, να δώσουν αισιοδοξία. Νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο βασικός ρόλος ενός καλλιτέχνη, πέρα από το διασκεδάζει και να ψυχαγωγεί», τόνισε η κ. Γαβαλά σχολιάζοντας πως η εβδομάδα δημιουργίας του τραγουδιού ήταν η πιο εύκολη εβδομάδα της καραντίνας, καθώς πέρασε πολύ δημιουργικά.
Μάλιστα, «Το Τραγούδι μας» απέσπασε και τα θετικά σχόλια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενώ όσα έσοδα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Θα εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα»

«Την επόμενη μέρα θα εκτιμήσουμε τα απλά πράγματα, θα τα εκτιμήσουμε μια αγκαλιά, μια βόλτα με φίλους, στη θάλασσα , στη φύση, απλά καθημερινά πράγματα που τώρα μας λείπουν , αλλά είναι τόσο σημαντικά. Σίγουρα όλοι νιώθουμε την έλλειψη, την απουσία, την αγωνία και μ αυτό το τραγούδι παίρνουμε λίγη αισιοδοξία και χαρά και νιώθουμε όλοι μαζί ότι θα τα καταφέρουμε. Βοηθώντας ο ένας τον άλλο μπορούμε να καταφέρουμε και τα πιο δύσκολα», τόνισε η γνωστή καλλιτέχνιδα για το μήνυμα του τραγουδιού.
Η ίδια, αν και αυτή την περίοδο έχει ακυρώσει τις εμφανίσεις της, βρίσκεται σε μια δημιουργική καθημερινότητα αν και υπογράμμισε πως το μέλλον είναι αβέβαιο για όλους και για τους καλλιτέχνες.
Το Τραγούδι μας ερμηνεύουν οι :Hovig, Άγγελος Αυγουστή, Σαλίνα Γαβαλά, Στέλλα Γεωργιάδου, Λούκας Γιώρκας, Ανδρέας Έκτορας, Ευρυδίκη, Αννίτα Κωνσταντίνου, Μιχάλης Μαρίνος, Δημήτρης Μεσημέρης, Τεύκρος Νεοκλέους, Άλεξ Παναγή, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Παράσχου, Έλενα Πατρόκλου, Σοφία Πατσαλίδου, Μαριέλλα Σαββίδου, Νικόλας Σαββίδης, Ερμογένης Σκιτίνης, Γιώργος Σταματάρης, Βαλάντω Τρύφωνος και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.