«Σαν αστέρια στη γη» στο cine Ιωλκός

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης « Ιωλκός» , σε συνεργασία με την Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου συνεχίζει τις προβολές του , στην όμορφη και δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο . Για αυτή την Τετάρτη 13/7 στις 9.30 μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας
« Σαν αστέρια στη γη» Ινδική ταινία , κοινωνική του 2007 σε σκηνοθεσία Με Αμίρ Κάχμαν με τους Darsheel Safary, Aamir Khan.
“Ο κόσμος είναι όπως τον «φτιάχνεις» εσύ, είναι όπως τον βλέπουν τα μάτια του παρατηρητή. Ελευθέρωσε τη σκέψη σου. Άνοιξε τα φτερά σου, άφησε τα χρώματα να πετάξουν. Έλα, να δούμε καινούργια όνειρα!”
Υπόθεση: O Ishaan είναι ένας 8χρονος μαθητής. Ο κόσμος του είναι γεμάτος από πράγματα που δεν είναι σημαντικά στον κόσμο των ενηλίκων, για εκείνον όμως είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από τις σχολικές εργασίες του. Ο Ishaan δεν τα καταφέρνει στο σχολείο. Όταν πια οι γονείς του θεωρούν πως δεν υπάρχει άλλη λύση, τον στέλνουν εσώκλειστο σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Τα πράγματα εκεί χειροτερεύουν, γιατί προστίθεται και το τραύμα του αποχωρισμού από την οικογένεια. Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν τη μέρα που θα εμφανιστεί στο καινούριο σχολείο ο νέος δάσκαλος που θα γεμίσει το μικρό πρωταγωνιστή με ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Ο δάσκαλος αυτός σπάει όλους τους τυπικούς κανόνες διδασκαλίας και ζητάει από τα παιδιά να ονειρευτούν, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους…Μια ταινία που θίγει ερωτήματα για την οικογένεια, το εκπαιδευτικό σύστημα, την κοινωνία. Ο σκηνοθέτης Aamir Khan, που έχει και το ρόλο του Nikumbh, χρησιμοποίησε ό,τι δυνατότητα είχε για να κάνει την ταινία δημιουργική αλλά με σαφέστατο σκοπό.

Η χρήση του animation είναι φανταστική, η μουσική, δίνει συναίσθημα και τα γυρίσματα έγιναν σε αληθινό σχολείο, με αληθινούς μαθητές και καθηγητές.
Αντί εισιτηρίου ένα τρόφιμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.