Σε διεθνή έκθεση εικαστικών τεχνών στην Ιταλία ο ανερχόμενος Βολιώτης αγιογράφος Μενέλαος Χρ. Κουρκουβέλας

Στην πρώτη του έκθεση εκτός συνόρων συμμετέχει αυτές τις μέρες ο ανερχόμενος αγιογράφος από τον Βόλο, Μενέλαος Χρ. Κουρκουβέλας. Πρόκειται για την διεθνή έκθεση εικαστικών τεχνών EuroExpoArt 2024, η οποία πραγματοποιείται στο Φορλί της γειτονικής Ιταλίας από τις 15 έως τις 17 του τρέχοντος μηνός και φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Ο Μενέλαος Χρ. Κουρκουβέλας, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο, είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρετεί στον Ναυτικό Σταθμό Κρήτης. Η πρόσφατη ενασχόληση του με την αγιογραφία εξελίσσεται με σταθερά βήματα, ενώ το ταλέντο του άρχισε να διακρίνεται πολύ σύντομα.

Η συμμετοχή του στην διεθνή έκθεση EuroExpoArt 2024 θεωρείται σημαντική επιτυχία, καθώς αποτελεί την μοναδική συμμετοχή αγιογράφου στην συγκεκριμένη έκθεση, όπου ο καλλιτέχνης παρουσιάζει δύο εντυπωσιακά έργα του. Πρόκειται για τα έργα “Ανάσταση” με επιρροές από την Επτανησιακή Σχολή και “Αρχάγγελος Μιχαήλ” με επιρροές από την Κρητική Σχολή, τα οποία είναι φιλοτεχνημένα με την τεχνική της αυγοτέμπερας και φύλλα χρυσού 22 καρατίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.