Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς η συλλογή του Robin Williams

Γλυπτά, ρολόγια και διάφορα αξιοπερίεργα αντικείμενα αποτελούσαν τη συλλογή του Αμερικανού ηθοποιού Robin Williams, που απεβίωσε το 2014, και της δεύτερης συζύγου του, Marsha, η οποία θα δημοπρατηθεί στις 4 Οκτωβρίου από τον Οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ των δεκάδων αντικειμένων που θα πωληθούν υπάρχουν και πολλά που προέρχονται από τα κινηματογραφικά πλατώ -για παράδειγμα, μια τήβεννος που φορούσε ο Daniel Radcliffe στις ταινίες του «Harry Potter» (εκτιμάται στα 10-15.000 δολάρια), αξεσουάρ, ρούχα, βραβεία και σενάρια.

Υπάρχουν, επίσης, έργα σύγχρονης τέχνης, όπως ένα γλυπτό της Niki de Saint-Phalle και πολλοί πίνακες μεγάλων ονομάτων της λεγόμενης «τέχνης του δρόμου» (street art), όπως των Banksy, Shepard Fairey και Invader.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί σε μη κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, όπως στο Wounded Warrior Project που φροντίζει τραυματίες πολέμου και στη «Juilliard School», την περίφημη σχολή μουσικής, θεάτρου και κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, όπου φοίτησε και ο ίδιος ο Williams.

Ο επιτυχημένος ηθοποιός, που τιμήθηκε με Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (Good Will Hunting) το 1997, αυτοκτόνησε σε ηλικία 63 ετών, το 2014. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Πάρκινσον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.