Σημαδιακή εκδοτική χρονιά και πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα

“Η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη εκδοτικές πρωτιές για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος”, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου. Όπως τονίζεται απ΄τις εκδόσεις, “με περηφάνια παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα βιβλίο που έχει χαρακτηριστεί ως το «καλύτερο παιδικό βιβλίο όλων των εποχών», το εμβληματικό Η χώρα των τεράτων του Maurice Sendak. Υποδεχτήκαμε το ξεχωριστό Σαλιγκάρι με την καρδιά στα δεξιά της Maria Popova, ένα εικονογραφημένο αριστούργημα που ακροβατεί ανάμεσα στην επιστήμη και την ποιητικότητα της υπάρξης. Και, τέλος, καλωσορίσαμε στις εκδόσεις μας έναν χαρισματικό εκπαιδευτικό, τον Μάριο Μάζαρη, που με το πρώτο του κιόλας βιβλίο, με τίτλο Η αγκαλιά που ψήλωνε, αγαπήθηκε από χιλιάδες μικρούς αναγνώστες.

Το 2022 εγκαινιάσαμε μια νέα κατηγορία στις εκδόσεις μας, Οικογένεια και ανατροφή παιδιών, με το διεθνές best seller Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος των παιδιών του Álvaro Bilbao, ενώ οι Έλληνες αναγνώστες απόλαυσαν για πρώτη φορά στα ελληνικά το Ρετσιτατίβο, το μοναδικό διήγημα της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας Toni Morrison.


Το 2023 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, καθώς συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυσή τους και οι εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες θα είναι πολλές. Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο εκδότης Γιάννης Παπαδόπουλος σημειώνει ότι «το πνεύμα αναζήτησης των ιδρυτών παραμένει ζωντανό και οι επιτυχίες μας, για τις οποίες είμαστε περήφανοι, παραμένουν η πηγή της αισιοδοξίας μας».

Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή μερικών από τους πιο σημαντικούς τίτλους
που θα κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος μέσα στο 2023.
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
Τον Φεβρουάριο έρχεται ο πιο συμπεριληπτικός και διασκεδαστικός οδηγός εφηβείας, από τον πιο έμπιστο οργανισμό παγκοσμίως για την παιδική υγεία, την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα παιδιά δεν ντρέπονται για τις αλλαγές στο σώμα τους, έναν κόσμο όπου γονείς και παιδιά αντιμετωπίζουν την εφηβεία με τεκμηριωμένα στοιχεία χωρίς προκαταλήψεις, θετική αντιμετώπιση και υγιή περιέργεια!

Το βιβλίο Τα πάντα για το σώμα σου – Ένας οδηγός για εφήβους & γονείς (προσωρινός τίτλος) απομακρύνεται από την παραδοσιακή νοοτροπία απέναντι στην εφηβεία. Προσφέρει τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με τη σωματική και συναισθηματική υγεία των παιδιών σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, πάντοτε με θετική ματιά που συμπεριλαμβάνει όλους τους τύπους εφήβων. Η παραδοσιακή εκπαίδευση σε ζητήματα εφηβείας συμβάλλει μόνο στη δημιουργία μιας αίσθησης απομόνωσης, ενώ αφήνει τα παιδιά με ερωτηματικά σχετικά με το πώς η εφηβεία επηρεάζει τους φίλους και τους συμμαθητές τους. Πολύχρωμες εικόνες κρατούν το ύφος του βιβλίου ζωντανό, ενώ σύντομα παραδείγματα διευκολύνουν γονείς και παιδιά να κατανοήσουν ότι ΚΑΘΕ σώμα περνάει από το στάδιο της εφηβείας.

Την άνοιξη θα κυκλοφορήσει ακόμα ένα εξαιρετικά χρηστικό βιβλίο με την εγγύηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, που απαντά σε 150 ερωτήματα σχετικά με τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών έως 3 ετών. Συγγραφέας του η διάσημη παιδίατρος Tanya Altmann, η οποία δίνει εύληπτες και απλές απαντήσεις στις απορίες των γονιών μέσα από την πολύχρονη εμπειρία της. Το Όσα θα θέλατε να ξέρετε για τα πρώτα τρία χρόνια του παιδιού σας – Οι ειδικοί απαντούν στις 150 πιο σημαντικές ερωτήσεις ενός γονιού (προσωρινός τίτλος), θα γίνει ένας «φορητός παιδίατρος», μια άμεση βοήθεια σε κάθε δύσκολο πρώτο βήμα!

Θα κυκλοφορήσει επίσης η Σκάλα, Ιστορίες για Γονείς, ένα βιβλίο προσωπικής αφήγησης αλλά και καταγραφής περιπτώσεων. Η Ντίνα Νομικού, εκπαιδευτικός, συστημική σύμβουλος και μητέρα, αναφέρεται σε σταθμούς-ορόσημα στη ζωή του γονιού, ξεδιπλώνοντας μοναδικά την ανάβαση από τη σύλληψη έως και την ενηλικίωση. Οι εντάσεις, οι φόβοι, τα όρια, οι κίνδυνοι, οι αλλαγές, ανασυντίθενται και «ερμηνεύονται» μέσα από μια άλλη σκοπιά, που ορίζει ότι όλα είναι σκαλοπάτια της ίδιας σκάλας που ανεβαίνει κάθε γονιός. Το χιούμορ, το συναίσθημα και τα στοιχεία από τη φιλοσοφία Montessori συνθέτουν μια αφήγηση που αφυπνίζει, αλλά και απομυθοποιεί τον ρόλο ενός γονιού.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα ορφανά ελληνόπουλα – Μια ιστορία για την παλιγγενεσία του 1821 και τον αμερικανικό φιλελληνισμό
Από πού ξεκινάει το νήμα της ιστορίας; Πώς και με ποιον τρόπο γράφεται το παρελθόν, με ποια συστατικά αναπλάθεται η μνήμη; Αυτή η μελέτη αποτελεί το απόσταγμα της συστηματικής ενασχόλησης του καθηγητή Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Ιάκωβου Μιχαηλίδη με την Ελληνική Επανάσταση. Διαβάζοντας για την Καταστροφή της Χίου, το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, τη Σφαγή των Ψαρών ή την Έξοδο του Μεσολογγίου ερχόμαστε πιο κοντά στους ανθρώπους, επώνυμους και ανώνυμους, που βίωσαν τα γεγονότα αυτά, και αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο τον τρόμο αλλά και το μεγαλείο της ψυχής τους. Το βιβλίο αυτό είναι οι ιστορίες των ορφανών παιδιών της Επανάστασης, που για να γλυτωσουν από τις σφαγές και την καταστροφή φιλοξενήθηκαν σε μια νέα πατρίδα κι εκεί μεγάλωσαν, μορφώθηκαν, πρόκοψαν, αφησαν όνομα και ιστορία.
Οι ιστορίες αυτές είναι το πιο συγκινητικό κομμάτι της μεγάλης αφήγησης της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Η Ελλάδα της Ατομικής Εποχής
Πυρηνική ενέργεια, αντιδραστήρες και ουράνιο στην Ελλάδα του 20ού αιώνα
Το νέο βιβλίο του Αχιλλέα Χεκίμογλου ανοίγει για πρώτη φορά τα αρχεία της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα και παρουσιάζει τις προσπάθειες της χώρας για τη συμμετοχή της στην Ατομική Εποχή, καλύπτοντας μια περίοδο που ξεκινά από την Απελευθέρωση και ολοκληρώνεται με το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ. Μέσα από χιλιάδες έγγραφα ξένων και ελληνικών αρχείων, αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο της εποχής: από το CERN, τον Δημόκριτο και τα Ανάκτορα, στα πρώτα πυρηνικά βήματα της ΔΕΗ και της ΕΤΒΑ• από τον Ανένδοτο και τις μυστικές διαπραγματεύσεις των Αποστατών με τους Άγγλους, στα απόρρητα παζάρια των Χουντικών με το Λονδίνο για την ανταλλαγή ελληνικών καπνών με πυρηνικό αντιδραστήρα• και από την πετρελαϊκή κρίση και την Μεταπολίτευση, στις έρευνες για το ουράνιο, τα πυρηνικά σχέδια της ΔΕΗ και τη μεγάλη ανατροπή της Αλλαγής. Κορυφαίοι πολιτικοί, επιχειρηματίες και επιστήμονες συμπλέκονται με τον ξένο παράγοντα και το πάντοτε επίκαιρο στοίχημα της ενεργειακής απεξάρτησης και αυτάρκειας.

ΜΕΛΕΤΕΣ-ΔΟΚΙΜΙΑ

Εμείς και η ψυχή μας
Ο ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Σάββας Σαββόπουλος απαντά στις ερωτήσεις του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Γιαννακίδη, χαρτογραφώντας τον ψυχικό μας κόσμο. Το βιβλίο διατρέχει όλα τα στάδια της ανθρώπινης ζωής, από τα παιδικά χρόνια μέχρι το γήρας και το κατώφλι του θανάτου, αναλύοντας με απλό και εύληπτο τρόπο τις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα μας. Ο Σάββας Σαββόπουλος απαντά με το δικό του ξεχωριστό ύφος στις ερωτήσεις που θα θέλαμε όλοι να απευθύνουμε σ’ έναν ψυχαναλυτή:
Υπάρχει, πράγματι, ψυχή πέρα από το σώμα;
Πότε και πώς διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου;
Πώς μεγαλώνουμε σωστά τα παιδιά μας;
Υπάρχουν παράγοντες που διαμορφώνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό;
Με ποιο κριτήριο επιλέγουμε τις σχέσεις μας;
Τι μπορούμε να κάνουμε για την κρίση της μέσης ηλικίας;
Πώς θα γεράσουμε όμορφα;
Κατάθλιψη, αγχώδης διαταραχή, νευρώσεις, ψυχώσεις, εξαρτήσεις. Πώς αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα και τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπισή τους;
Τι προσφέρει η ψυχανάλυση;
Και, φυσικά, το ερώτημα που γεννήθηκε μαζί με τον άνθρωπο: τι είναι η ευτυχία;

Η Αυτογνωσία των Ιών (προσωρινός τίτλος) είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ανάγνωσμα που αναλύει με τρόπο απλό τον κεντρικό ρόλο των ιών στη διαμόρφωση του σημερινού ανθρώπου ως βιολογική και κοινωνική οντότητα. Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης καλύπτει συνοπτικά τη μακροχρόνια πορεία των ιών στον πλανήτη και του ρόλου που παίζουν στην εξέλιξη της ζωής: από τις θεωρίες για το πώς και πότε εμφανίστηκαν, σε μια ιστορική αναδρομή σε αρχαίες θανατηφόρες επιδημίες, σε εμβόλια και θεραπείες, στη χρήση των ιών προς όφελος του ανθρώπου, για να καταλήξει στις επιδημίες που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα και την πανδημία της COVID-19 που άλλαξε την καθημερινότητά μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, το συναρπαστικό αυτό βιβλίο ανοίγει ένα θεωρητικό παράθυρο στο μέλλον και προβάλει όσα μπορούμε να περιμένουμε από τις επιδημίες και τον ρόλο των ιών στις κοινωνίες του 21ου αιώνα.

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Εγκαινιάζοντας μια νέα κατηγορία, αυτή της Αυτοβελτίωσης, ένα νέο πρωτότυπο ημερολόγιο έρχεται για να ταράξει τα νερά! Μάθετε ποιες είναι οι αρχές στις οποίες βασίζονται οι ηγέτες, οι καλλιτέχνες και οι αθλητές για να κατακτήσουν την επιτυχία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο Στωικισμός αποτελεί αστείρευτη πηγή διαχρονικής σοφίας και πλέον εντάσσεται στη σύγχρονη σκέψη, βοηθώντας τους ανθρώπους της εποχής μας να επιτύχουν τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες τους. Η ερευνήτρια και εμπειρογνώμονας του Στωικισμού Brittany Polat, βοηθά τους «σύγχρονους Στωικούς» να βρουν τον τρόπο να κατασταλάξουν σε μια ζωή πειθαρχίας, αυτοεξερεύνησης και προσωπικής εξέλιξης. Στο Ημερολόγιο ζωής: η στωική φιλοσοφία στην πράξη – 90 μέρες για να αλλάξετε την καθημερινότητά σας (προσωρινός τίτλος), θα βρούμε την υποστήριξη που έχουμε ανάγκη στη διαδρομή προς την αυτοεκπλήρωση, μέσω εφαρμόσιμων γνώσεων που άντεξαν στο πέρασμα των χιλιετιών.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Απιστία και σχέσεις
Πώς ορίζεται η απιστία μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων στις μέρες μας; Πώς αποκρυσταλλώνεται η ταυτότητα του πιστού ή άπιστου μέσα μας; Ποια είναι η λεπτή γραμμή που περνάμε και αποκτούμε συμπεριφορές εκτόξευσης των ερωτικών βελών μας εκτός του επίσημου δεσμού; Πώς συνεχίζουμε τη σχέση μετά την αποκάλυψη της απιστίας του συντρόφου; Πολλά ερωτήματα γεννιούνται σε σχέση με το διαχρονικό και πανανθρώπινο φαινόμενο της απιστίας και των ερωτικών σχέσεων και ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής και σεξολόγος Βασίλης Κωνσταντινίδης τα προσεγγίζει από ψυχαναλυτική, συμπεριφορική, κοινωνιολογική και πραγματιστική σκοπιά.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Τι πειράζει η τούρτα να έχει μπλε και κόκκινες βούλες και το καρότο μαύρες πιτσίλες; Τι πειράζει η θάλασσα να έχει ροζ γραμμές και το ποτάμι πράσινες σκιές; Η αγελάδα πράσινους κύκλους και η ντομάτα καφέ μαλλιά; Τα χρώματα τσακώνονται και ο Μάριος Μάζαρης μας βοηθάει να ανακαλύψουμε το γιατί! Μετά το πολύ επιτυχημένο Η αγκαλιά που ψήλωνε, το νέο βιβλίο του υπέροχου δάσκαλου Μάριου Μάζαρη, Τα χρώματα έχουν πόλεμο, θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο σε εικονογράφηση της Ιφιγένειας Καμπέρη.

Αφού μας έδειξε 1.000 τρόπους για να στύψουμε ένα λεμόνι, η αγαπημένη Δανάη Δάσκα επιστρέφει με Το μπαλόνι του θυμού, που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο. Όταν θυμώνουμε, ένα μπαλόνι φουσκώνει μέσα μας και είναι έτοιμο να σκάσει. Ένα μπαλόνι που μοιάζει με ένα μικρό άγριο τερατάκι. Ποιο είναι, όμως, τ’ όνομά του; Σε ποια χώρα ζει; Έχει φίλους; Τι θα μας έλεγε αν είχε φωνή; Με χαρτί και μολύβι κάνουμε τον ίδιο τον θυμό, ένα παιχνίδι! Σε εικονογράφηση της Zafouko Yamamoto.

Επίσης τον Φεβρουάριο θα γνωρίσουμε Το αγόρι που γύρισε τον κόσμο με το καράβι του. Από μικρό, το αγόρι αυτό αγαπούσε τη θάλασσα. Έτσι, φτιάχνει ένα καράβι και ξεκινά για ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες… Μια μαγευτική ιστορία, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα από τη συγγραφέα Julia Green και τον εικονογράφο Alex Latimer.

«Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» ρωτά ο τυφλοπόντικας το αγόρι. «Καλός άνθρωπος» απάντησε εκείνο. Η τρυφερή ιστορία με την ονειρεμένη εικονογράφηση του συγγραφέα και εικονογράφου Charlie Mackesy, Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο, ζωντανεύει στην οθόνη από το BBC και κυκλοφορεί στα ελληνικά σε μια πολυτελή έκδοση από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Μετά την παγκόσμια εκδοτική επιτυχία του βιβλίου του, που χαρακτηρίστηκε ο νέος Μικρός πρίγκιπας, ο Charlie Mackesy συστήνει στο κοινό την ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου, που είναι γεμάτη ελπίδα και χαρά, ενώ αγγίζει θέματα όπως η μοναξιά, τα λάθη, η φιλία, η δημιουργία μιας κοινότητας και η ανάγκη να ζητάς βοήθεια. Το βιβλίο με τίτλο Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο – Η ιστορία ζωντανεύει θα κυκλοφορήσει, εμπλουτισμένο, τον Απρίλιο του 2023.

Την άνοιξη θα συναντήσουμε, επίσης, Ένα λιοντάρι στο Παρίσι. Μια μέρα, ένα τεράστιο λιοντάρι φτάνει στο Παρίσι… Ένα τεράστιο και μοναχικό λιοντάρι. Η βραβευμένη εικονογράφος Beatrice Alemagna εμπνεύστηκε από το γλυπτό λιοντάρι στην πλατεία Ντανφέρ-Ροσερό στο Παρίσι και δημιούργησε μια πολύ τρυφερή ιστορία.

Στο βιβλίο με προσωρινό τίτλο Τα παπούτσια που αργοπορούν, της Charlotte Lemaire, σε απόδοση Εύης Γεροκώστα, τα παιδιά θα ακολουθήσουν τη μικρή πρωταγωνίστρια Ζιζέλ σε μια τρελή περιπέτεια, αφού ξεκίνησε για μια βόλτα για παγωτό και βρέθηκε με ένα ζευγάρι αργά παπούτσια. Όσο προσπαθεί να τρέξει, τόσο επιβραδύνει. Έτσι η βόλτα της θα διαρκέσει έναν χρόνο και θα μπορέσει να παρατηρήσει τον κόσμο με ηρεμία και προσοχή, να κάνει αναπάντεχες γνωριμίες και να ανακαλύψει τα θαύματα της ζωής. Ένα βιβλίο που προτρέπει τα παιδιά να δούνε τον κόσμο πιο ουσιαστικά.

Η συγγραφέας και αρχιτέκτων-μουσειολόγος, Ερατώ Κουτσουδάκη, μας συστήνει τη νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων Οι περιπέτειες της Χλόης με την ιστορία, για παιδιά ηλικίας 5+ ετών, με θέμα την ιστορία τόπων και αντικειμένων της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι μικροί αναγνώστες, ακολουθώντας την πρωταγωνίστρια, Χλόη, σε ένα ταξίδι στον χρόνο, θα γνωρίσουν τη νεότερη ιστορία μας και θα ανακαλύψουν πολύ ενδιαφέροντα μυστικά. Η εικονογράφηση του Φίλιππου Φωτιάδη, αρχιτέκτονα και εικονογράφου, ζωντανεύει αυτό το ιστορικό ταξίδι, κάνοντάς το ακόμα πιο συναρπαστικό.

Με τη νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων Όταν αισθάνομαι… και τους δύο πρώτους τίτλους Όταν αισθάνομαι Φόβο και Όταν αισθάνομαι Αγάπη, οι γονείς θα μπορέσουν να μιλήσουν με απλό τρόπο στα μικρά παιδιά (ηλικίας 18+ μηνών) για τα συναισθήματα. Μια σειρά σχεδιασμένη και εικονογραφημένη από την Άννα Γκουτζουρή, αρχιτέκτονα και εικονογράφο.

Η πρώτη μου Μυθολογία, η διαχρονική σειρά που υπογράφει ο Φίλιππος Μανδηλαράς και εικονογραφεί η Ναταλία Καπατσούλια, μεγαλώνει καθώς τα Μυθολογικά Ζωάκια, αποκτούν κι άλλους φίλους! Στην παρέα του Άργου, του πιστού φίλου του Οδυσσέα και του Αετού του Δία, έρχεται να προστεθεί ο Βουκεφάλας! Ο Βουκεφάλας είναι ο αχώριστος σύντροφος του Μέγα Αλέξανδρου. Προς τιμή του, μάλιστα, ο Αλέξανδρος έχτισε μια πόλη που την ονόμασε Βουκεφάλεια. Στο βιβλίο αυτό θα παρακολουθήσουμε τη ζωή του θρυλικού αλόγου, από ατίθασο πουλάρι στον θεσσαλικό κάμπο ως το τέλος του ταξιδιού του στη μακρινή Ινδία.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Το δεύτερο βιβλίο της απίθανης, αστείας, περιπετειώδους τριλογίας με πρωταγωνίστρια την Πίνατ Τζόουνς, σε κείμενο και εικονογράφηση του Rob Biddulph, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και είναι γεμάτο μαγεία, κινδύνους, φίλους, διασκέδαση και… τέχνη! Διάσημα έργα τέχνης εξαφανίζονται σε όλο τον κόσμο. Τη μια στιγμή είναι εκεί, την άλλη έχουν γίνει σκόνη. Είναι ώρα τα παιδιά να επιστρέψουν στην Εικονογραφημένη Πόλη και να βοηθήσουν την Αντίσταση να αντεπιτεθεί. Η Πίνατ Τζόουνς και τα δώδεκα περάσματα θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο σε μετάφραση του Μάνου Μπονάνου.

ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ

Τους αγαπημένους τίτλους Πλανητάριο και Βιβλιομουσείο της σειράς Καλωσήρθατε στο Μουσείο θα συμπληρώσει το φθινόπωρο το νέο βιβλίο Δεινόσαυροι! Γιατί… αυτό το μουσείο δεν κλείνει ποτέ! Αυτή τη φορά η περιοδεία μας αρχίζει με ένα κλαδόγραμμα των δεινόσαυρων, ενώ στην πορεία θα ανακαλύψουμε πώς αυτά τα αξιοθαύμαστα πλάσματα εξελίχθηκαν σε κυρίαρχους της Γης για 175 εκατομμύρια χρόνια! Από τη συγγραφέα Lily Murray και τον εικονογράφο Chris Wormell, ένα ακόμα εντυπωσιακό βιβλίο γνώσεων υψηλής αισθητικής για όλες τις ηλικίες.

Η Ανταρκτική είναι μια θαυμαστή ήπειρος. Σε αυτήν έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στον κόσμο που έφτασε τους -93ºC, οι πάγοι έχουν πάχος μέχρι και 4 χιλιόμετρα και οι ριπές του ανέμου είναι 300 χλμ./ώρα. Οι θάλασσές της αποτελούν το πιο παλιό οικοσύστημα στη Γη. Αλλά το μεγαλύτερο θαύμα αυτής της ηπείρου είναι ότι έχει καταφέρει όλες τις χώρες να συμφωνήσουν για την προώθηση της ειρήνης, της επιστήμης, της συνεργασίας και του σεβασμού στο περιβάλλον. Παρέα με το βιβλίο Ανταρκτική – Μια θαυμαστή ήπειρος ταξιδεύουμε στον Νότιο Πόλο για να ανακαλύψουμε τα φυσικά του θαύματα, αλλά και για να γνωρίσουμε τη δουλειά των επιστημόνων και τη ζωή τους στους ερευνητικούς σταθμούς της Ανταρκτικής. Από τον συγγραφέα Mario Cuesta Hernando και την εικονογράφο Raquel Martin.

Μετά τα επιτυχημένα Escape Books, Μια νύχτα στην Ακρόπολη και Απόδραση από την Ατλαντίδα, η συγγραφέας και πολυβραβευμένη εκπαιδευτικός Βίκυ Ξανθοπούλου επανέρχεται με την Απόδραση από το πειρατικό καράβι. Μέσα από γρίφους, μυστήρια και διασκεδαστικές δραστηριότητες, τα παιδιά προσπαθούν να αποδράσουν από αυτό το πρωτότυπο και διασκεδαστικό βιβλίο!

GRAPHIC NOVEL

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν για πρώτη φορά τη βιογραφία του σπουδαίου Έλληνα γιατρού Γεώργιου Παπανικολάου, σε ένα graphic novel για μικρούς και μεγάλους. Το κείμενο και την εικονογράφηση υπογράφει ο εικονογράφος Πέτρος Χριστούλιας.
Η ιστορία της ζωής ενός ανθρώπου που τα πρώτα γράμματα του ονόματός του, με το διάσημο τεστ ΠΑΠ, έχουν γίνει ένας κώδικας σωτηρίας για αμέτρητες γυναίκες, αποτυπώνεται στις σελίδες αυτού του ξεχωριστού graphic novel.

Η αλεπού ονειρεύεται να είναι ο φόβος κι ο τρόμος του αχυρώνα. Κανείς όμως δεν φαίνεται να πτοείται! Ακόμα και στη μάχη με τις κότες, εκείνη είναι η μεγάλη χαμένη. Ακόμη και με δάσκαλο το πιο τρομακτικό θηρίο του δάσους, τον λύκο, δεν καταφέρνει να γίνει καλή κυνηγός. Ποιος φοβάται τη μεγάλη κακιά αλεπού; Απ’ ότι φαίνεται… κανένας! Η μεγάλη κακιά αλεπού είναι μια ξεκαρδιστική ιστορία για όλη την οικογένεια από τον σκιτσογράφο, animator και σκηνοθέτη Benjamin Renner.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.