«Spa-σε κατάρα» του Στέφανου Παπατρέχα

Πέντε πρόσωπα με διαφορετικές ζωές και στόχους, συναντιούνται στο Isaris Spa, ένα πολυτελές κέντρο ευεξίας, με σκοπό την «αποτοξίνωση από όσα μας εμποδίζουν από την ευτυχία». Όμως, μια θρυλική ινδιάνικη κατάρα ξεσπάει, εγκλωβίζοντας τους ήρωες στο Spa για άγνωστο χρονικό διάστημα. Μέσα από ανατροπές και παρεξηγήσεις, ανάμεσα σε μάσκες ομορφιάς, ασκήσεις ψυχικής ενδυνάμωσης, ανάμεσα σε Zumba και σε κλύσματα, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο καθαρό το τι ορίζει ο καθένας ως «ευτυχία».

Το νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα, μέσα από κωμικές καταστάσεις, αλλά και υπαρξιακά ερωτήματα, μέσα από την αναζήτηση της ευτυχίας και τους διαφορετικούς ορισμούς που οι άνθρωποι δίνουν σε αυτήν, επιχειρεί να αντικατοπτρίσει τον σύγχρονο άνθρωπο και το ολοένα πιο επικίνδυνο βύθισμά του στις απαιτήσεις του σημερινού τρόπου ζωής.
Μετά τις επιτυχίες των έργων «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία», «Φροσύνη» και «Πασού», το σκηνοθετικό δίδυμο των Λάζαρου Βαρτάνη και Στέφανου Παπατρέχα παρουσιάζει μια τρελή κωμωδία, μια σουρεαλιστική, σύγχρονη φάρσα με βασικό θέμα το κυνήγι της ευτυχίας.

*Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος*

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Βαρτάνης – Στέφανος Παπατρέχας
Σκηνικά l Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή
Μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη
Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Χορογραφίες l Επιμέλεια κίνησης: Εμμανουέλα Βεϊνόγλου
Φωτογραφίες l Trailer l Γραφιστικά: Λιλή Νταλανίκα
Φωτογραφίες παράστασης: Μάκης Γκαρτζόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Μακρίδου
Βοηθός σκηνογράφου & ενδυματολόγου: Ασημίνα Κουτσογιάννη
Τεχνική υποστήριξη: Μιχάλης Κόκκινος
Κατασκευή σκηνικών: Λάζαρος Βαρτάνης – Έλλη Εμπεδοκλή
Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη – Νώντας Δουζίνας
Παραγωγή: ONORIO ΑΜΚΕ

Για τα ένθετα κινηματογραφικά:
Σκηνοθεσία l Μοντάζ: Λιλή Νταλανίκα

Ερμηνεύουν:
Λάζαρος Βαρτάνης
Κωνσταντίνος Ελματζίογλου
Κωνσταντίνα Κλαψινού
Σύνθια Μπατσή
Στέφανος Παπατρέχας

Στην παράσταση ακούγεται η φωνή του Κωνσταντίνου Ασπιώτη
Φιλική συμμετοχή στα video Εμμανουέλα Βεϊνόγλου
Έγραψαν για την παράσταση:

Μια καλοδουλεμένη και ευφάνταστη κωμωδία που κερδίζει τις εντυπώσεις από τις πρώτες στιγμές και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. […] Τα έργα των Παπατρέχα – Βαρτάνη τα τελευταία χρόνια, θα έπρεπε να είναι, και είναι, σημαντικά για την σύγχρονη θεατρική σκηνή. Το «Spa-σε κατάρα» είναι μια κωμωδία που αξίζει να δεί κανείς, όχι μόνο γιατί θα περάσει όμορφα, αλλά γιατί είναι μια παράσταση, που αναδεικνύει το εύστοχο κοινωνιολογικό και ανθρωπολογικό σχόλιο του νέου αυτού έργου. Όλοι κάπου θα αναγνωρίσουν κάτι από τον εαυτό τους.
Κάτια Σωτηρίου [Mytheatro.gr]

Ανάμεσα στις πολύ καλές παραστάσεις της φετινής σεζόν, ξεχωρίζω και το «Spa-σε κατάρα» του Στέφανου Παπατρέχα. […] Άφθονο γέλιο και πολλή, χρήσιμη σκέψη γύρω από την πραγματική ευτυχία και όχι μόνο.
Γεωργία Δρακάκη [Olafaq.gr]

Με χρώματα, μουσική, ένα καλό κείμενο και εξαιρετικούς ηθοποιούς, η παράσταση κερδίζει τον θεατή της από την αρχή. Η σκηνοθεσία διατήρησε τον καλό ρυθμό της μέχρι τέλους, ισορροπώντας με επιτυχία ανάμεσα στην κωμωδία και τα πιο δραματικά στοιχεία, χωρίς ωστόσο να καταφεύγει σε συναισθηματισμούς ή σε εύκολα κωμικά τερτίπια. […] Οι πέντε ηθοποιοί συνεργάστηκαν στη σκηνή αναδεικνύοντας το κείμενο και τον γρήγορο σκηνοθετικό ρυθμό, καθώς ανταποκρίθηκαν υποδειγματικά σε ένα νέο και σύγχρονο κωμικό έργο. […] Το κείμενο του Στέφανου Παπατρέχα δοκιμάστηκε στο δύσκολο είδος της κωμωδίας και τα πήγε πολύ καλά. Το κωμικό προκύπτει τόσο μέσω της κατάστασης, όσο και μέσω του κειμένου αποδεικνύοντας ότι ο συγγραφέας έχει δυνατότητες στο χώρο αυτό.
Τόνια Τσαμούρη [Culturenow.gr]

Αντικρίζοντας μία λίμνη με νούφαρα, αναπαυτικές καρέκλες και ξαπλώστρες, βιτρίνες φωτιζόμενες με λουλούδια και ευωδιαστές μυρωδιές να φτάνουν στα ρουθούνια μας αυτό είναι το εντυπωσιακό – ατμοσφαιρικό σκηνικό, δια χειρός Έλλης Εμπεδοκλή όπου είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το έργο! Οι υποβλητικοί φωτισμοί της Ζωής Μολυβδά Φαμέλη, οι χορογραφίες της Εμμανουέλας Βεϊνόγλου με την εξαιρετική κίνηση και οι μουσικές αποχρώσεις της Σίσσυς Βλαχογιάννη συνθέτουν μια άρτια παράσταση. Για το τέλος αφήνω την ευρηματική σκηνοθεσία του Λάζαρου Βαρτάνη και Στέφανου Παπατρέχα που για άλλη μία φορά μας ενθουσιάζουν ιδιαίτερα – ευχάριστα από τον γρήγορο σκηνικό ξέφρενο ρυθμό στην εξέλιξη της ιστορίας!
Χρυσούλα Ζαφειράκη [Theatromusicbooks.blogspot.com]

Αιχμηρό, αστείο και σουρεάλ, το έργο του Στέφανου Παπατρέχα μεταφέρεται με επιτυχία στην σκηνή από τον ίδιο και τον Λάζαρο Βαρτάνη. […] Μια παράσταση, όπου κάθε στοιχείο της συμβάλει στο κοινό αποτέλεσμα. Θεραπεύεται κάποιος από την πίεση και το άγχος μόνο όταν αποφασίσει να απεκδυθεί την ματαιοδοξία του και αναγνωρίσει την τρωτή του φύση. Είναι πράγματι άξιο παρατήρησης να δει κανείς τη διαδρομή των ηρώων προς αυτή την πορεία.
Μαρία Μαρή [In2life.gr]

Το νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα, είναι μια κωμωδία, ένα έργο με λεπτό χιούμορ και γκανγκ σκηνές που μιλά για τα στερεότυπα, όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στις σχέσεις, και κυρίως τι είναι αυτό που ορίζουμε ως ευτυχία. […] Η αλήθεια είναι, ότι δεν γράφονται πολλές κωμωδίες, ή τουλάχιστον λίγες είναι εκείνες που βρίσκουν τον στόχο τους, και η παράσταση των Λάζαρου Βαρτάνη – Στέφανου Παπατρέχα, «Spa-σε κατάρα» έχει όλα τα στοιχεία που θα ψυχαγωγήσουν το κοινό.
Νάγια Παπαπάνου [Boemradio.com]

Ο Στέφανος Παπατρέχας κατάφερε να συγγράψει μια σπαρταριστή κωμωδία που αντανακλά με υψηλή ακρίβεια τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά που αναδύθηκαν την τελευταία πενταετία, από την πανδημία και ύστερα. […] Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε μια στιγμή στην παράσταση «Spa-σε κατάρα» που δεν με έπιασα να χαμογελάω. Φεύγοντας από το Μικρό Άνεσις, ένιωθα ανάλαφρος ή την πολυπόθητη ευεξία που «διαφήμιζε» το Isaris Spa. Τελικά, το νέο ελληνικό θέατρο έχει πρόσφορο έδαφος και για δραματουργίες όπως αυτή του Στέφανου Παπατρέχα.
Αναστάσης Πινακουλάκης [Viewtag.gr]

Ένα δυναμικό σκηνοθετικό δίδυμο έχει γεννηθεί, έχει ανθίσει και χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τη δημιουργικότητά του. […] Ένα κείμενο που τα περιέχει όλα. Κωμωδία, μαύρη κωμωδία, φάρσα, ό,τι άλλο είδος μπορεί να περάσει από τη σκέψη σας. […] Η σκηνοθεσία του νταϊνάμικ ντούο είναι γρήγορη, εύστροφη και τονίζει όλα τα καλά του έργου, όλα τα καλά των ερμηνειών.
Κώστας Κούλης [Keysmash.gr]

Δείτε το trailer:

YouTube player

Info:
Τοποθεσία: Θέατρο Μικρό Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα (Μετρό – Στάση Αμπελόκηποι)
Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00.
Μέχρι 23 Απριλίου 2024
Διάρκεια: 95’
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6981135820
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7718943
Τιμές εισιτηρίων: €16 (κανονικό), €12 (φοιτητικό), €9 (ανέργων/ΑμεΑ)
Προπώληση: more.com
https://www.more.com/theater/spa-se-katara/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.