Στ. Νικολαΐδης: «Όλοι διψάμε να ξανακάνουμε θέατρο και να προσφέρουμε γέλιο στον κόσμο»

Ο γνωστός ηθοποιός, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ για το θέατρο, τον Βόλο, την Λάρισα, αλλά και τον κορωνοϊό!

«Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω» το έργο που απόλαυσαν και Βολιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αφήνοντας πίσω ολοένα και περισσότερο την αίσθηση της μέχρι πρότινος καλλιτεχνικής απαγόρευσης. Ο «μουγκός» της παράστασης, και αγαπημένος ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, καλεσμένος στη μεσημεριανή ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, μίλησε για το έργο και την περιοδεία, αλλά και το πώς βίωσε ο ίδιος την καραντίνα και τον εγκλεισμό, ειδικά με την ιδιότητα του ηθοποιού και την ταυτόχρονη παύση οποιασδήποτε καλλιτεχνικής ψυχαγωγίας και δημιουργίας. «Όλοι διψάμε για να δουλέψουμε να ξανακάνουμε θέατρο και να προσφέρουμε γέλιο και ψυχαγωγία στον κόσμο», δήλωσε ο ηθοποιός για την επιστροφή στην κανονικότητα και την έναρξη των θεατρικών παραστάσεων.
Η παράσταση, που «ανεβαίνει» εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία, ξεκίνησε την περιοδεία της από τη Ρόδο, με εξίσου δύο παραστάσεις για να επισκεφτεί στη συνέχεια την πόλη του Βόλου, μία πόλη αγαπημένη για τον ηθοποιό και πρωταγωνιστή της παράστασης, καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος, η μητέρα του γεννήθηκε μεν στη Λάρισα, με τον ίδιο όμως να έχει συγγενείς στον Βόλο και να έχει περάσει πολλές στιγμές διακοπών και διασκέδασης.

Μια περιοδεία που ξεκίνησε από το νησί της Ρόδου και ήρθε και στον Βόλο. Μια περιοδεία που πραγματικά αγαπήθηκε και κάθε φορά που τη βλέπει κανείς νιώθει ότι είναι διαφορετική, σωστά;

Μα είναι διαφορετική και για εμάς τους ίδιους. Οι δύο «Σπύροι», όπως τους λέω, ο Σπύρος Σπαντίδας και ο Σπύρος Πούλης, ανεβάζουν την παράσταση 20-25 χρόνια τώρα κατά καιρούς, όχι συνεχόμενα, και πάντα με μεγάλη επιτυχία. Είναι ένα έργο που βασίζεται αρκετά στον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών. Παραδείγματος χάριν, λέει κάτι ο τυφλός και εγώ πρέπει να το μεταφράσω με κινήσεις στον κουφό. Είμαστε όλοι του αυτοσχεδιασμού, ειδικά ο Σπύρος Πούλης, οπότε δεν λέει πάντα τα ίδια. Όλο αυτό αρέσει στον κόσμο. Ακολουθούμε, βέβαια, τα αστεία του κειμένου, χωρίς να τα χάνουμε, αλλά προσθέτουμε και δικά μας.
Είναι σημαντικό ότι ανταποκρίνεται και ο κόσμος, ο οποίος εκτός από τις περιπτώσεις που συμμετέχει κιόλας στην παράσταση, έρχεται, βλέπει, παρακολουθεί όχι μόνο γιατί είναι κωμωδία, αλλά γιατί πραγματικά περνά όμορφα.
Όλοι μας λένε τα καλύτερα. Φεύγουν όλοι με ένα τεράστιο χαμόγελο. Εδώ, θέλω να σας πω ότι πέρυσι που ξαναπαίξαμε στον Βόλο στον ίδιο χώρο, με δύο παραστάσεις , ίσως ήτανε απ’ όλη την Ελλάδα οι καλύτερες παραστάσεις από πλευράς κόσμου.

Είχα μιλήσει τις προηγούμενες φορές και με τον έναν τον Σπύρο (τον Σπαντίδα) και με τον άλλον (τον Πούλη) και μου είπαν- αν και ακούγεται λίγο οξύμωρο- ότι μεταξύ των θεατών υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αυτές τις ιδιαίτερες ανάγκες και που εσείς παρουσιάζεται μέσα από την ενσάρκωση του ρόλου. Παρ’ όλα αυτά περνάνε με έναν τέτοιο όμορφο τρόπο προς τα έξω που δεν είναι προσβλητικός …

Έχει τύχει να το παρακολουθήσει και φίλη δική μου, η οποία δεν βλέπει. Η παράσταση όχι μόνο σέβεται, αλλά στο τέλος που γίνεται συγκινητική, περνάει πολύ ωραία μηνύματα, όπως ότι στη ζωή μας τίποτα δεν πρέπει να μας σταματά και πως όποια δυσκολία και να έχουμε πρέπει να προχωράμε μπροστά, χωρίς να μας καθηλώνει και να μας μεταμορφώνει σε μοιρολάτρες.
Θα συμπληρώσω ότι προωθεί τη φιλία, την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και πολλές άλλες αξίες. Είναι πολύ ωραίο και ειδικά μέσα από την κωμωδία να περνούν τέτοια μηνύματα.
Έτσι είναι, η σωστή κωμωδία. Όχι μόνο να έχει στείρο γέλιο αλλά να σου περνάει και κάποια μηνύματα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το διάστημα της καραντίνας και του εγκλεισμού, εσείς πώς το βιώσατε;

Το βίωσα όπως όλοι, θα έλεγα. Καταρχάς, από οικονομικής πλευράς που δεν κάναμε θέατρο. Βέβαια, ήμουν από τους τυχερούς που έκανα τηλεόραση, το σίριαλ στο κανάλι του «Star», « Έρωτας με διαφορά», οπότε αυτό με «ξελάσπωσε». Από την άλλη όμως, επειδή είμαι σπιτόγατος, έχω την οικογένειά μου, το παιδί μου, περνάμε αρκετές ώρες στο σπίτι, οπότε δεν ζορίστηκα πολύ που δεν έβγαινα έξω. Βέβαια, κράτησε πάρα πολύ και κάποια στιγμή είπαμε… «αμάν πια, φτάνει».

Αν δεν κάνω λάθος, είχατε γνωστοποιήσει και ο ίδιος την σχετική σας περιπέτεια όταν κολλήσατε τον κορωνοϊό;

Μόλις άνοιξαν όλα και είπα να βγω έξω, ξανακλείστηκα μέσα! Πέρασε πρώτα η γυναίκα μου, 14 ημέρες , στη συνέχεια το κόλλησα κι εγώ, με τη διαφορά ότι νοσηλεύτηκα κιόλας. Έτσι βέβαια, τρενάρω κάποιους μήνες το εμβόλιο.

Οι επόμενες στάσεις μετά τον Βόλο, καθώς και τα σχέδιά σας από τον Σεπτέμβριο;

Τις επόμενες μέρες θα ανέβουμε προς τα πάνω, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και αλλού. Από Σεπτέμβριο, η σειρά έχει έναν ακόμα κύκλο επεισοδίων, ενώ θα συνεχίσει και η παράσταση στο Θέατρο «Άλμα», η οποία ξεκίνησε και πέρυσι και δυστυχώς μας σταμάτησαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.