Στη μικρή οθόνη ο «Βαρδιάνος στα σπόρκα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Η σειρά που βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα και διαδραματίζεται στην παλιά Σκιάθο

Ο «Βαρδιάνος στα σπόρκα», που «ζωντάνεψε» στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο κανάλι της ΕΡΤ, αναδεικνύει με τον τρόπο του και το νησί της Σκιάθου, από το οποίο καταγόταν ο σπουδαίος Έλληνας λογοτέχνης. Μάλιστα, όπως έχει ήδη γραφεί, η σειρά ήδη από το πρώτο επεισόδιο έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις και κριτικές, αποκτώντας το δικό της κοινό.

Ο γνωστός σκηνοθέτης ΜανούσοςΜανουσάκης μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή της Σκιάθου παρουσιάζοντας και αποκαλύπτοντας πολιτιστικά και λαογραφικά στοιχεία του νησιού, μέσα από τη συγγραφική ματιά του Σκιαθίτη, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αφηγείται την ιστορία της 50χρονης Σκεύως. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος), ο οποίος έχει μπαρκάρει λοστρόμος προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να ζητήσει σε γάμο την αγαπημένη του Ρηνιώ, είναι άρρωστος, η Σκεύω μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να τον σώσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.