Στη Ζαγορά η θεατρική παράσταση «η Σολομώντεια λύση»

Στη Ζαγορά και ειδικότερα στο Δημοτικό Σχολείο της θα ανέβει την Κυριακή 26 Μαΐου στις 19:00 η θεατρική παιδική παράσταση «η Σολομώντεια λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου. Το κείμενο είναι βασισμένο στο κινέζικο έργο «Ο κύκλος με την κιμωλία» από το οποίο εμπνεύστηκε και ο Μπρέχτ.

 

Η παράσταση

Δυο παιδιά, ο παππούς τους και οι εκκεντρικοί τους γείτονες, ξεκινούν το θεατρικό παιχνίδι στο σπίτι του παππού. Έτσι στη σκηνή ξετυλίγεται μπροστά μας, μέσα από μελωδίες, αφηγηματικά τραγούδια, αστεία και ευρηματικές εναλλαγές σκηνικών η ιστορία ενός παιδιού που το διεκδικούν πολλοί. … όχι όμως όλοι για το καλό του…  Ένας δικαστής στο τέλος, καλείται να αποφασίσει ποια είναι η μάνα του παιδιού, και τα παιδιά θα τον βοηθήσουν.

Η παράσταση καταπιάνεται με πολύ επίκαιρα θέματα, προβληματίζοντας χωρίς όμως να τραυματίζει την παιδική ψυχή, όπως ο πόλεμος και η ειρήνη, αλλά και η ουσία της γονεϊκότητας, που δεν έχει να κάνει με βιολογικούς παράγοντες ή θεσμούς, αλλά με την ικανότητα να προσφέρεις ανιδιοτελή αγάπη κι ασφάλεια.

Μία πολύ όμορφα δοσμένη ιστορία, με τρόπο εύληπτο για παιδιά από 6 ετών και πάνω, σίγουρα ευχάριστη για μικρούς και μεγάλους, που δεν θα καταλάβουν πότε πέρασαν 80 λεπτά.

Η είσοδος είναι 3 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο θίασος αποφάσισε να έρθει στη Ζαγορά χωρίς χρήματα ως μία κίνηση στήριξης της ορεινής και πλημμυροπαθούς περιοχής, γι’ αυτό και τα  χρήματα, που θα μαζευτούν θα είναι εισφορά προς τα έξοδά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.