Στις αίθουσες το “Afterlove” του Βελεστινιώτη Στέργιου Πάσχου

Το Afterlov είναι η εξιστόρηση της μετα-σχέσης του Νίκου και της Σοφίας, ενός ζευγαριού που αναζητά τους λόγους για τους οποίους χώρισε. (photo by Michalis Koulieris)
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του «μετά» μιας σχέσης ενός νέου ζευγαριού

Στις ελληνικές αίθουσες κινηματογράφου προβάλλεται από χθες ταινία “Afterlove” του Βελεστινιώτη σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου. Μετά από μια περίοδο προβολής σε κινηματογραφικά φεστιβάλ η ταινία βρήκε δρόμο της προς το κοινό.

Η ταινία του «’Αφτερλωβ» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Αύγουστο, με τη συμμετοχή της στο διαγωνιστικό Τμήμα Νέων Σκηνοθετών του 69ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο στην Ελβετία, όπου απέσπασε διεθνές βραβείο.

Ο σκηνοθέτης του "Afterlov" Στέργιος Πάσχος.
Ο σκηνοθέτης του “Afterlov” Στέργιος Πάσχος.

Το «’Αφτερλωβ» (Afterlov) του Στέργιου Πάσχου, είναι μια κωμική, συγκινητική και καυστική µεταερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν. Ο Χάρης Φραγκούλης και η Ηρώ Μπέζου, υποδύονται τους ήρωες του ζευγαριού που προσπαθεί να βρει δρόμους επικοινωνίας.

Η τανία που γυρίστηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη Νίκου Νικολαΐδη (Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα) παρακολουθεί την απέλπιδα προσπάθεια ενός ζευγαριού για επικοινωνία. Αποκλεισμένοι και έγκλειστοι, αγκαλιά με λέξεις που περισσεύουν αλλά δεν φτάνουν για να εκφράσουν την ταραχή τους, περικυκλωμένοι από αναμνήσεις και ανήμποροι να εξηγήσουν αυτό που τους συμβαίνει, οι δυο ήρωες ξεκινούν μια αθώα βόλτα στην εξοχή για να συνειδητοποιήσουν πολύ γρήγορα πως έχουν χαθεί σ’ ένα αφιλόξενο κι ανεξερεύνητο δάσος…

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Χάρης Φραγκούλης και Ηρώ Μπέζου.
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Χάρης Φραγκούλης και Ηρώ Μπέζου.

Το «’Αφτερλωβ» είναι η ιστορία του «μετά» μιας σχέσης. Ο Νίκος, μποέμ φτωχός τρομπετίστας γύρω στα 30, έχει χωρίσει εδώ κι ένα χρόνο με τη Σοφία. Ο Νίκος δεν έχει καταλάβει ακόμη το γιατί και ζητά μια απάντηση. Και προκειμένου να την πάρει δεν θα διστάσει να φτάσει στα άκρα. Να κλειδώσει τη Σοφία σ’ ένα σπίτι στην Κηφισιά, προκειμένου να ακούσει από τα δικά της χείλη ακριβώς για ποιο λόγο χωρίσανε.

Το «Αφτερλωβ» έρχεται με κάποιο τρόπο σαν συνέχεια της συζήτησης που ξεκίνησε ανάμεσα στη Σοφία και τον Νίκο στο «Ο Ελβις Είναι Νεκρός» την τελευταία μικρού μήκους του Πάσχου που είχε σαν ήρωες τους ίδιους χαρακτήρες.

Η ταινία είναι παραγωγή της εταιρείας Marni Films, Faliro House και της ΕΡΤ και κυκλοφορεί στις αίθουσες από τη StraDa Films. Σύντομα θα προβληθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες του Βόλου.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που είχε δώσει στο magnesianews.gr ο Στέργιος Πάσχος με αφορμή το διεθνές βραβείο που απέσπασε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.