Στο Αχίλλειον το ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα»

Το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc επιστρέφει δυναμικά στον Βόλο το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», με το ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα» για μικρούς και μεγάλους θεατές. Μια ταινία για το Περιβάλλον, την ομορφιά και τις απειλές που αντιμετωπίζει το οικοσύστημα της Μεσογείου.

Η βιοποικιλότητα της Μεσογείου, τα φυσικά θαύματα που συμβαίνουν εκεί καθημερινά, οι απειλές που αντιμετωπίζει και οι προσπάθειες των ανθρώπων να βρουν λύσεις για την ισορροπία της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον του, απεικονίζονται σε αυτό το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ. Με γυρίσματα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Μάλτα και την Ιταλία, οι πρωταγωνιστές της ταινίας- από τον πιο μικροσκοπικό ιππόκαμπο έως τις γιγαντιαίες φάλαινες που ζουν στην Μεσόγειο και τις αιωνόβιες ελιές- αποκαλύπτουν συγκλονιστικές ιστορίες σε έναν από τους πρώτους πυρήνες πολιτισμού στον κόσμο. Η γαλλική εταιρία παραγωγής Boreales είναι γνωστή για τις βραβευμένες παραγωγές της που αφορούν το ζωικό βασίλειο και το φυσικό περιβάλλον.

Η ταινία είναι στα αγγλικά, με ελληνικούς υποτίτλους.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση για το ντοκιμαντέρ με τον Δρ. Γιώργο Κατσαδωράκη, Βιολόγο, Περιβαλλοντικό Επιστήμονα.

Κατάλληλο από 8 ετών, λόγω υποτίτλων

Σκηνοθεσία: Fred Fougea | Γαλλία- Ελλάδα- Αυστρία| 90′ | 2022

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, εισιτήρια αριθμημένων θέσεων πωλούνται στο κατάστημα «έντεκα»- Ψηφιακές Εκτυπώσεις, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00 – 15.30, και στο ταμείο του «Αχίλλειον» την ημέρα της προβολής, από τις 18.30. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.