Στο Πορφυρογένειο Αγριάς το βιενέζικο κουαρτέτο ARON με τον Έλληνα πιανίστα Χρήστο Μαράντο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Η πρώτη φθινοπωρινή συναυλία στο Πορφυρογένειο Αγριάς φέρνει κοντά ένα εξαίρετο μουσικό σύνολο από τη Βιέννη, το κουαρτέτο ARON, το οποίο συμπράττει με τον Έλληνα πιανίστα Χρήστο Μαράντο που το κοινό πρωτογνώρισε και αποθέωσε μαζί με τον καθηγητή του, τον αείμνηστο Ηarald Ossberger, ως ντούο πιάνου τέσσερα χέρια. Πιο πρόσφατα, πάλι στο Πορφυρογένειο, ο Χρήστος Μαράντος προσέφερε την τέχνη του για φιλανθρωπικό σκοπό, την ενίσχυση του συλλόγου «Φλόγα».


Θα ακουστούν συνθέσεις των Beethoven, Mahler, Webern. Στο τελευταίο έργο της βραδιάς, την «Ωδή στον Nαπολέοντα Βοναπάρτη» του Arnold Schoenberg πάνω σε στίχους του Byron, συμμετέχει με απαγγελία ο ψάλτης Assaf Levitin. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μνημονεύσουν τόσο την 150ή επέτειο της γέννησης του Schoenberg όσο τα 200 χρόνια από το θάνατο, στο Μεσολόγγι, του λόρδου Βύρωνα.
Το ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 8μμ., με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση θέσεων στα τηλ. Κ. Πορφυρογένη 6972085291 και Απ. Αποστολάκης 6973793901. Παρακαλούνται όχι sms και όχι messenger. Στα ίδια τηλέφωνα θα πρέπει να γίνει η ειδοποίηση για τυχόν ακύρωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.