Στο «Ράδιο-Ένα» ο Θεόδωρος Κουτσοβαγγέλης

Το Σάββατο στην εκπομπή του «Ράδιο Ένα», «Βιβλίο και Πολιτισμός» της Σοφίας Νικολάου, ο Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης, φιλόλογος συγγραφέας και μουσικοσυνθέτης γεννηθείς στο όμορφο πηλιορείτικο χωριό Προμύρι.
«Θα ακούσουμε το 12ο μέρος με τίτλο “ΜΗΔΕΙΑ” , από τη συμφωνική σουΐτα του Θεοδώρου Δ. Κουτσοβαγγέλη “ΑΡΓΟΥΣ ΠΛΟΟΣ”, έργο 1 σε Ρε ελάσσονα για ορχήστρα από τους μουσικούς Μιχάλης Πιπέρκος – φλάουτο & κλαρινέττο, Δημήτρης Χατζούλης – όμποε & αγγλικό κόρνο, Φώτης Αζίζι -τρομπέτα, Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί, βιόλα, Θέμις Βαγενάς – βιολοντσέλο. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση, ενορχήστρωση, κείμενα, Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης.
Οι ελληνικοί στίχοι των τραγουδιών του είναι εμπνευσμένοι από προσωπικά βιώματα καθώς και την ελληνική μυθολογία και ιδιαίτερα από τον Αργοναυτικό μύθο, σημείο αναφοράς του Προμυριώτη μουσικοσυνθέτη ο οποίος εμπνέεται από το Βουνό των Κενταύρων, την ελληνική μουσική παράδοση αλλά και από jazz-blues επιρροές. Η ενορχήστρωση είναι ένας αρμονικός συνδυασμός από ξύλινα και χάλκινα πνευστά, φλάουτο- όμποε-αγγλικό κόρνο-κλαρινέτο-τρομπέτα-τρομπόνι, κρουστά, κιθάρα κλασσική-ακουστική-ηλεκτρική, μαντολίνο, μπουζούκι, κανονάκι, ούτι, πιάνο, άρπα και έγχορδα βιολιά-βιόλα- τσέλο-κοντραμπάσο. Επίσης θα ακούσουμε ορισμένα μέρη από το συμφωνικό έργο του συνθέτη «Δελφοί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.